SAĞLIK

İşte gebelikte tüm besinlerin alınmasını sağlamanın yolları

Hamilelik sırasında anne, doğmamış çocuğa gerekli tüm besinleri sağlar. Bu nedenle annenin sadece hamilelik sırasında değil, öncesi ve sonrasında da yeterli besin tüketmesi önemlidir.

Diyetisyenler ve Diyetisyenler Kajal Wattamwar ve Bushra Qureshi, “Günlük temel besin dozunuzu almak, bebeğinizin sağlıklı büyümesini desteklemek ve gebelik diyabeti, anemi ve preeklampsi gibi gebelikle ilgili komplikasyon riskini azaltmak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir” diyor. Diyetinize dahil ettiğinizden emin olmak için ihtiyacınız olan bazı besin maddelerini listeleyen Sağlıklı Steady Go’nun Kurucu Ortağı.

Demir

Hemoglobin proteininin bir parçasıdır. Hamilelik sırasında vücudun Demir ihtiyacı artar, çünkü demirin oynadığı kilit rol hem anne hem de bebek için vücutta oksijen taşımaktır.

Dahil edilecek en iyi demir açısından zengin yiyecekler: Amaranth yaprakları, susam tohumları, ıspanak, Kale, Fasulye, Tavuk, Arı ve yumurta. Demirden zengin besinler tüketirken mutlaka bol miktarda C vitamini ile tüketin. Demir emilimi için C vitamini gereklidir.

Folik Asit

İlk trimesterde vücudun parçalanmasına ve protein oluşmasına, RBC Hücrelerinin üretilmesine, bebeğin beyin ve omurilik gelişimine, DNA oluşumuna ve bebeğin kalbinin oluşmasına yardımcı olması çok önemlidir.

Çoğu doğum kusuru ilk trimesterde meydana geldiğinden, folik asidi mümkün olduğunca erken yüklemek önemlidir. Folik asit açısından zengin besinler bu günlerde toprak kalitesi nedeniyle çok fazla değil, bu nedenle takviyelere bağlı kalmak en iyisidir.

Kalsiyum

Kemik ve dişlerin gelişiminde çok önemlidir. Annenin diyeti kalsiyumdan yoksunsa, vücut gereksinimleri karşılamak için kendi kemiklerinden kalsiyumu süzer ve anneyi Osteoporoz’a duyarlı hale getirir.

D Vitamini

Bu vitamin kalsiyum emilimine yardımcı olur, tüm kemik oluşumu ile birlikte yeterli D Vitamini almayı çok önemli hale getirir. Ne yazık ki pek çok gıda bu vitaminden zengin değildir ve bu da takviyeleri çok önemli kılar. Ve tabii ki, Güneşe maruz kalma!

Diğer önemli besinler şunlardır: kolin, iyot, omega 3, Elektrolitler, Çinko.

Bununla birlikte, hücre inşası ve bebeğin organının oluşmasına yardımcı olması için önemli olduğu için yeterince protein yediğinizden emin olmalısınız.

En az değer verileni Su’dur, büyüyen bebeğinize tüm besinleri vermek için kelimenin tam anlamıyla gereklidir, bu olmadan yediğiniz her şey boşunadır.

Başa dön tuşu