SAĞLIK

İşte kimsenin düşünmediği bir kalp hastalığının belirti ve belirtileri

Dünya çapında en önemli ölüm nedeni bir tür kardiyovasküler hastalıktır. İnsanlar yeterince uyumaz, çok çalışır, sağlıksız yemekler tüketir ve yeterince egzersiz yapmazlar, böylece yayıldılar. Vücudumuz bize her zaman farkında olmadığımız sinyaller gönderir. Onları ya görmezden geliyoruz ya da görmezden gelmeyi seçiyoruz.

Kalp rahatsızlıkları çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir ve biz de uyarı sinyallerinin bir listesini hazırladık. Bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz, bir doktora danışmalısınız. Belki de vücudunuz büyük bir kalp probleminiz olduğu konusunda sizi uyarmaya çalışıyordur.

TÜKENMİŞLİK

Bu sadece yeterince uyumamakla ilgili bir durum değil. Yorgunluk bazen bir kalp rahatsızlığını gösterebilir. Bir kişinin vücudundaki kan hacmi, kalp durması olduğunda azalır. Bu, kalbin daha fazla çalışmasını gerektirir, bu da gün ve gece boyunca yorgunluğa neden olur. Hiç sebepsiz yere kendinizi yorgun hissettiniz mi? Tıbbi tavsiye almalısınız. Yorgunluk çeşitli bozuklukların bir belirtisi olabilir.

BAYILMA

Düzenli olarak bayılmak tipik değildir. Kendinizi düzenli olarak bayılıyor bulursanız bir kardiyologla görüşmelisiniz. Bunu mümkün olduğunca çabuk yapmalısınız çünkü bayılma kalp problemlerinin bir belirtisi olabilir. Bilinç kaybı, ağrı, dehidrasyon veya aşırı fiziksel aktivite gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Kan basıncındaki bir düşüş, kan oksijen seviyelerinde bir düşüşe yol açabilen bayılma üretebilir. Bilincinizi sık sık kaybediyorsanız bir doktora gitmelisiniz.

HIZLI KİLO ALMA

Son zamanlarda çok fazla kilo almış olan herkes, bunun aşırı yemeden mi yoksa kalp rahatsızlığından mı kaynaklandığını değerlendirmelidir. Kalp hastalığının belirtilerinden biri vücutta sıvı birikmesidir. Biraz şişkinlik ve şişkinlik fark etmiş olabilirsiniz, ancak bunu kilo alımına bağladınız. Bu meydana gelirse, günlük olarak ne tükettiğinizi takip edin. Kilo alımınızın diyetinizle ilgili olup olmadığını bu şekilde anlayabilirsiniz.

İŞTAH KAYBI, BULANTI

Kalp hastalığı için risk altında olabileceğiniz diğer göstergeler arasında iştah kaybı, mide bulantısı ve hazımsızlık sayılabilir. Bu semptomları ilk kez yaşıyorsanız, bunlara göz kulak olmanız ve gerekirse tıbbi yardım almanız önerilir. Gastrit gibi diğer bozukluklar da bu semptomlara neden olabilir, bu nedenle her zaman kalp suçlu değildir. Hamilelik, belirti ve semptomlarla da belirtilebilir. Doktor en fazla uzmanlığa sahiptir.

DÜZENSİZ KALP ATIŞI

Çarpıntı bir dizi şey tarafından getirilebilir. Adrenalin dalgalanması veya ruh hali değişikliği olabilir. Kalp atışınızın düzenli olarak düzensiz olduğunu fark ederseniz, hemen tıbbi yardım almalısınız. Aritmi, kalbinizin düzensiz bir şekilde atmasının tıbbi adıdır. Bu büyük bir problemdir çünkü tedavi edilmeyen bir aritmi felce neden olabilir. Bu semptomunuz varsa, mümkün olan en kısa sürede bir doktora gitmelisiniz.

KALICI ÖKSÜRÜK

Kalıcı bir öksürük rahatsız edici olsa da, birçok kişi bunu gözden kaçırır. Uzun süre öksürüğün kalp hastalığının habercisi olabileceğini biliyor muydunuz? Kalp vücuda kan götürmek için mücadele ettiğinde, akciğerler etkilenebilir ve bu da kalıcı bir öksürüğe neden olur. Öksürüğünüz varsa, balgamınızın rengine dikkat etmek önemlidir. Pembe ve beyaz balgam doktora başvurmanız gereken bir semptomdur. Gece yattığınızda öksürüğünüz kötüleşiyorsa, bu kalp rahatsızlığının bir göstergesi olabilir.

SOĞUK TERLEMELER

Soğuk terler daha ciddi bir şeyin işareti olabilir. Terleme, vücudun normal sıcaklık düzenleme yöntemidir. Terleme, kalbinizin daha fazla çalışmasına ve daha fazla kan pompalamasına neden olur. Soğuk terleme yaşıyorsanız, bir doktora görünün. Soğuk terler kalp hastalığının bir belirteci olmasının yanı sıra bir enfeksiyon, nörolojik hastalık veya malignite belirtisi olabilir. Bir doktora görünmek, ister ilaç ister stres kaynaklı olsun, soğuk terlerinizle nasıl başa çıkacağınızı anlamanıza yardımcı olabilir.

ŞİŞMİŞ BACAKLAR

Bacaklarda şişlik özellikle yaz aylarında sık görülür ve rahatsız edici ve rahatsız edici olabilir. Bacaklarda düzenli olarak şişme kalp problemlerini gösterebilir. Ödem, sıvı tutulmasından kaynaklanır ve bacaklar ve ayaklar, kalpten çok uzakta oldukları için vücudun en çok etkilenen bölgeleridir. Şişlik geçmezse veya kötüleşmezse, mümkün olan en kısa sürede bir doktora gitmelisiniz.

UYKU BOZUKLUĞU

Uyku bozukluklarının çoğu tedavi edilebilir ve olumsuz sonuçları yoktur. Yine de, uyku bozukluğuna bir kalp rahatsızlığı neden olabilir. Sonuç olarak, uykusuzluk çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğinden ciddiye alınmalıdır. Uykuya dalmakta veya uykuyu sürdürmekte zorluk çekenler bir doktora danışmalıdır. Bir kişinin uyurken nefes almakta zorlanması akciğerlerindeki sıvıdan kaynaklanıyor olabilir. Göğüs rahatsızlığı, çarpıntıların yaygın bir nedenidir.

DİŞ ETİ İLTİHABI

Diş eti iltihabı normalde bir endişe nedeni değildir, ancak ağzınızdaki rahatsızlık dayanılmaz hale gelirse, bir diş hekiminden tedavi almalısınız. Kardiyak bir durum rahatsızlığa neden olabilir. Her şey, dolaşımdaki mikropların varlığını gösteren ağrılı bir damakla başlar. Bu, kan pıhtılarının gelişmesine neden olur. Birçok insan diş sağlığı ve kardiyovasküler sağlığın sıklıkla bağlantılı olduğunun farkında değildir. Ağız sağlığı tüm vücudunuzu etkilediği için dişlerinizi düzenli olarak değerlendirmek çok önemlidir.

HORLAMA

Çoğu zaman horladığınızın farkında bile olmazsınız ve sadece başkaları fark eder. Horlama tıbbi olarak uyku apnesi olarak bilinir ve giderek yaygınlaşmaktadır. Kalp, normal ritmine dönmeden önce kısa bir süre atmayı durdurur. Dikkatli olmak çok önemlidir çünkü etkilenenler nadiren bir şey fark eder. Bir doktora danışmak iyi bir fikirdir. Bir kalp hastalığı yeterince erken bulunursa tedavi edilebilir.

KOLLARDA VE ÜST VÜCUTTA AĞRI

Çoğu kişi, gerginliğin kollarda ve üst vücutta ağrıya neden olduğuna inanır. Öte yandan, ağrı kalp krizi anlamına gelebilir. Etkilenen yere bağlı olarak, ağrı sola veya sağa yayılabilir. Bazen sağ kolu da etkileyebilir. Kalp krizi geçiren bazı kişiler ağızlarında ve sırtlarında ağrıdan şikayet etmişlerdir. Ne yazık ki, bir kadında kalp krizi belirtilerini yorumlamak, bir erkekte belirtileri okumaktan daha zordur.

NEFES DARLIĞI

Obezite sıklıkla nefes darlığı ile bağlantılıdır. Sıkı bir şey yapmadığınız halde nefes darlığı çekiyorsanız, panik atak veya kalp krizi geçiriyor olabilirsiniz. Hava yollarının kardiyovasküler sistem ile uyumlu hareket etmemesi, kalp hastalığına yaklaştığının veya mevcut kalp hastalığının bir göstergesidir. Akciğerlerde hava eksikliği nedeniyle, bu durumda nefes almak zordur.

Başa dön tuşu