BÜYÜKŞEHİR

Adana’da ikinci kez ilik nakli olacak minik Ege için ablası ve babası moral nöbetinde

Adana'da geçtiğimiz günlerde ablasından alınan kök hücre nakli ile hayata tutunan fakat hastalığı yeniden nükseden 2,5 yaşındaki Ege Alp Demir bir kez daha ilik nakli bekliyor. tedavi süreci boyunca 2 defa kalbi duran ve ölümden dönen minik Ege 2. nakil süreci için şu an hastanede izolasyon altında.

Adana’da İki buçuk yaşındaki Lösemi hastası Ege Alp Demir geçtiğimiz aylarda ablasından alınan kök hücre ile hayatı tutulmuştu. Ancak hastalığı yeniden yükselen minik Ege 2 defa kalbinin durması nedeniyle yeniden ilik nakli bekliyor. Minik ilik nakli için hastanede izolasyonu alındı. Babası Halil Demir ve ablaları Mina ile Ömür Nisa Minik Ege’nin hastanedeki sürecinde bir an olsun pencerenin önünden ayrılmıyor. 2,5 yaşındaki Ege’ye moral vermek isteyen baba ve ablalar Hastane Önünde adeta moral nöbeti tutuyor.

HASTALIĞI YENİDEN NÜKETTİ

Meryem ve Halil Demir çiftinin en küçük çocuğu olan 2,5 yaşındaki Ege Alp geçtiğimiz yıl Eylül ayında yüksek ateş şikayetiyle İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi hastanesine başvurdu. İki buçuk yaşındaki çocuğa destemi teşhisi konulurken önce kemoterapi uygulandı ardından da ilik nakli yapıldı. Ancak tedavi sürecinde minik Ege’nin iki defa kalbi durdu. Yoğun bakımda 36 gün boyunca hayat mücadelesi veren Ege için bir kez daha ilik nakli gerekiyor. Daha önce ablası Mina’dan ilik nakli olan Ege bu defa da ablası Ömür Nisa’dan ilik alacak. 14 gün sonra yapılacak olan nakil işlemi için minik Ege hastanede izolasyon altında.

BABA VE ABLALARDAN MORAL NÖBETİ

Minik Ege annesi ile birlikte hastanede izolasyon sürecine devam ederken Baba Halil Demir ise 5 günden bu yana oğluna moral vermek için kızları Mina ve Ömür Nisa ile birlikte Hastane Önünde adeta nöbet tutuyor. Minik Ege de hastanenin önündeki Ablaları ve babasına camdan el sallıyor. Aile her gün camın önüne gelerek küçük Ege’ye el sallarken aynı zamanda Cep telefonlarından görüntülü görüşme de yapıyor.

Başa dön tuşu