GENEL

İsviçre Enerji Bakanı Simonetta’dan enerji tasarrufu önerisi: Birlikte duş almalıyız

Rusya tarafından Avrupa’ya gaz sevkiyatının durdurulması üzerine enerji krizi yaşanmaya başlandı. Avrupa’daki krize yönelik çok sayıda çözüm önerisi gelmeye başladı. Avrupalı siyasiler adım adım yaklaşan kışa yönelik çözüm önerilerini sunmaya başladı. Krizle ilgili bir öneri de İsviçre Enerji Bakanı Simonetta Sommaruga’dan geldi. Enerji Bakanı’nın çözüm önerisi gündem oldu.

Avrupa’da bu kış oldukça zor geçecek. Rusya’nın Avrupa’ya gaz akışını durdurmasının ardından Avrupa’da yaklaşan kış için çözüm aranmaya başlandı. Enerji kriziyle karşı karşıya kalan Avrupa’da kış ayları için çözüm aranmaya başlanırken siyasilerden de çok sayıda çözüm önerisi gelmeye başladı. İsviçre Çevre, Ulaştırma, Enerji ve İletişim Dairesi Bakanı Simonetta, vatandaşlarla birlikte duş alma teklifinde bulundu.

ENERJİ KRİZİNE DUŞ ÇÖZÜMÜ

Rusya’nın gaz akışını durdurmasının ardından Avrupa’da yaşanan enerji krizi ile ilgili çözüm önerileri peş peşe gelmeye başladı. Siyasilerden gelen çözüm önerileri ise bir hayli ilginç. Kış aylarını nasıl geçireceklerini düşünen Avrupalılar şimdiden duruma çözüm aramaya başladı. Gelen çözüm önerilerinden en ilginç olanı ise İsviçre Enerji Bakanı’nın duş önerisi oldu. İsviçre Enerji Bakanı Simonette, enerji krizine çözüm için vatandaşlarla birlikte duş almayı önerdi.

‘BİRLİKTE DUŞ ALMALIYIZ’

Avrupa’daki enerji krizi ile ilgili çözüm önerileri gelmeye devam ederken en çok konuşulan çözüm önerisi ise İsviçre Enerji Bakanı’ndan geldi. Bakan Simonetta Sommaruga, ‘Birlikte duş almalıyız’ önerisiyle gündem oldu. İsviçre Bakanı’ndan gelen bu teklif gündeme yerleşirken çok sayıda kişi ise bu teklifi tiye aldı.

‘BEZLE SİLİNİN’

Öte yandan enerji tasarrufu için gündem olan bir çözüm önerisi de geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Baden-Württemberg eyaleti Başkanı Winfried Kretschmann’dan gelmişti. Almanya’nın karşı karşıya kaldığı enerji krizi ile ilgili açıklamalara yer veren Kretschmann, ‘Enerji kriziyle sınandığımız bu günlerde insanlar sürekli duş almak yerine bir bez kullanarak çok tasarruf edebilirler.’ ifadelerine yer vermişti.

 

Başa dön tuşu