GENEL

Yavuz Ağıralioğlu’ndan sosyal medyayı ayağa kaldıran ‘Müslümanlık’ açıklaması

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı ‘Müslümanlık’ açıklamasına tepki yağıyor. Ağıralioğlu’nun sosyal medyada paylaşılan ve kısa sürede yayılan videosuna tepkiler çığ gibi büyüdü. Söz konusu videoda kullanılan ifadelere ilk tepki ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi. Ağıralioğlu’nun tepki çeken ‘Müslümanlık’ çıkışının ardından gözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çevrildi. Akşener’in tepki çeken video hakkında söyleyecekleri merak konusu oldu.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı ‘Müslümanlık’ açıklamasına tepki yağıyor. Ağıralioğlu’nun sosyal medyada paylaşılan ve kısa sürede yayılan videosuna tepkiler çığ gibi büyüdü. Söz konusu videoda kullanılan ifadelere ilk tepki ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi. Ağıralioğlu’nun tepki çeken ‘Müslümanlık’ çıkışının ardından gözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çevrildi. Akşener’in tepki çeken video hakkında söyleyecekleri merak konusu oldu. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, ‘Biz Müslüman olmayan Türk’e, Türk ve insan demiyoruz.’ sözleriyle tepki çekti. Sosyal medyada paylaşılan bu videodaki ifadelere ilk tepki ise Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’dan geldi. Özdağ, ‘Bu kafa İslam öncesi 4000 yıllık Türk tarihini nasıl izah eder?’ diyerek Ağıralioğlu’nun açıklamasını eleştirdi. İşte detaylar…

TEPKİ ÇEKEN MÜSLÜMANLIK ÇIKIŞI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’ndan sosyal medyayı ayağa kaldıran bir açıklama geldi. Ağıralioğlu’nun sosyal medyada hızla yayılan ve henüz nerede çekildiği hakkında herhangi bir bilgi bulunmayan videosuna tepkiler çığ gibi büyüdü. Söz konusu videoda, kayıt alan şahsın ‘İslam kardeşliği vurgusundan önce bir şey daha söylediniz’ ifadeleri üzerine açıklama yapmaya başlayan Ağıralioğlu, ‘Biz Müslüman olmayan Türk’e, Türk demiyoruz. Kemali ile Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim? Bizim için önemli olan, arkasında büyük irademizle durduğumuz olan Allah’a kulluk davamızın devlete, millete, medeniyete dönük taraflarıdır’ ifadelerine yer verdi.

TEPKİ YAĞDI

Videodaki açıklamalarına devam eden Ağıralioğlu, ‘Bu sürecin hiçbir tarafında diliyle, diniyle, imanıyla, sözüyle olmayan Kürdü, Türkü, kardeşliği ve imanımızı temsil edemezler. Bu sürecin en kötü tarafı bizim açımızdan inançsızlığıyla, ahlaksızlığıyla bin yıllık bir kardeşliğin üzerine hami edilmesidir.’ dedi. İYİ Partili Ağıralioğlu’nun bu sözlerine ilk tepki Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi. Kullanılan ifadeler hakkında açıklama yapan Özdağ, ‘Bu kafa İslam öncesi 4000 yıllık Türk tarihini nasıl izah eder?’ dedi. Ağıralioğlu’nun videoda kullandığı ifadelere sosyal medya kullanıcıları tarafından da tepki yağdı. Söz konusu videonun ardından gözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çevrildi. Akşener’in Ağıralioğlu’nun videda kullandığı ifadelerle ilgili söyleyecekleri merak konusu oldu.

 

Başa dön tuşu