GENEL

İzmir Tepecik doktor ve hasta arasındaki kavgaya inceleme

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor ile hasta arasında yaşanan kavga çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Sosyal medyada hızla yayılan ve tepki toplayan görüntülerle ilgili İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. Hastane koridorunda kaydedilen görüntülerde doktorun hastaya sesini yükselttiği görülüyor. Doktorun hastaya tavrı tepki çekerken görüntülerin yayılmasıyla birlikte tepkiler çığ gibi büyüdü.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaydedilen görüntülerde doktorun hastaya karşı sesini yükseltmesi ve kullandığı ifadeler herkesin tepkisini çekti. Orada bulunan başka bir hastanın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüleri izleyenler doktorun tavırlarını sert bir şekilde eleştirdi. Görüntülerin hızla yayılmasının ardından tepkiler daha da artarken İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili inceleme başlatıldı. İşte olayın tüm detayları…

DOKTOR İLE HASTA ARASINDA KAVGA

Olay, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin cildiye servisinde yaşandı. Kadın doktor ve kadın hasta arasında hastane koridorunda yaşanan kavga çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Koridora çıkan ve bir hayli sinirli olduğu görülen doktor hastaya sesini yükselterek ‘Sen kimsin? İşim var, yöneticim çağırdı sana ne, hesap mı vereceğim? Sen kimsin bana soruyorsun? Çağırın güvenliği, kim bu kadın ya’ şeklinde ifadeler kullandı.

‘SENİ MAHKEMEYE VERİRİM’

Öfkesi bir türlü dinmeyen doktorun diğer hastaların sakin olması yönündeki uyarılara kulak asmadığı ve hastaya yönelik yüksek sesle konuşmaya devam ederek ‘Seni var ya mahkemeye veririm görürsün, ödersin 10 bin lirayı görürsün, o kadar paran varsa. Bu ne manyaklıktır ya! Doktora dokunmak, konuşmak falan.’ dediği duyuldu.

İNCELEME BAŞLATILDI

Sosyal medyada hızla yayılan ve tepki çeken bu görüntülerin ardından İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti ve sosyal medyada yayılan görüntüler ile hastanenin güvenlik kamerası kayıtları inceleme altına alındı. Doktor ve hasta arasında yaşanan tartışmayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Başa dön tuşu