GENEL

İzmir’de içki masasında Kur’an-ı Kerim’i yaktılar

İzmir’de içki sofrasında Kur’an-ı Kerim’i yırtan daha sonra da ateşe veren 2 kişi, skandal anları sosyal medyada paylaştı. Kısa sürede yayılan görüntülere tepkiler çığ gibi büyürken şahısların Kur’an-ı Kerim’i yakarken söyledikleri de bu kadarına pes dedirtti. İçki masasında Kur’an-ı Kerim’i yırtan şahıslardan birinin küfürler ederek ‘Ey Müslüman bak, Kur’an nasıl yakılır’ dediği duyuluyor.

İçki masasında kaydedilen skandal görüntülerde 2 kişiden birinin bu anları kayıt altına aldığı diğerinin ise eline aldığı Kur’an-ı Kerim’in önce sayfalarını yırttığı daha sonra da çakmakla sayfaları ateşe verdiği görülüyor. Kur’an-ı Kerim’i yaktığı anlarda küfürler savuran şahsın alaycı bir tavır sergilediği anlarda videoya an be an yansıdı. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan görüntülere tepkiler çığ gibi büyüdü.

KUR’N-I KERİM’İ YIRTIP YAKTILAR

26 Eylül tarihinde kaydedildiği ve sosyal medyada paylaşıldığı aktarılan görüntülerde, 2 şahsın Kur’an-ı Kerim’in sayfalarını yırtarak çakmakla ateşe verdiği görülüyor. İzmir’in Çiğli ilçesinde bir evde çekildiği öğrenilen görüntüler infial yarattı. 2 kişinin içki masasında dini değerlerle alay ettiği, Kur’an-ı Kerim’in ise önce sayfalarını tek tek yırttıkları daha sonra da yaktıkları görüldü. Sosyal medyaya düşen videoya tepki yağdı.

MÜSLÜMANLARA HAKARET ETTİLER

Kur’an-ı Kerim’i yırtan daha sonra da çakmakla sayfaları ateşe veren kişi bu anlarda küfürler savurdu. Videoyu çeken şahsın da aralarda küfür ederek dini değerlerle alay ettiği duyuldu. İslam’a ve Müslümanlara hakaret ve küfürler yağdıran 2 şahsın görüntüleri sosyal medyada paylaşılarak duruma tepki gösterildi. Bu 2 şahsın yakalanmasını isteyen sosyal medya kullanıcıları binlerce paylaşım yaparak sesini duyurmaya çalıştı. Görüntülerin hızla yayılmasının ardından şahıslar videoyu sildi.

 

Başa dön tuşu