GENEL

İzmir’de Kur’an-ı Kerim’i yakan 2 kişi tutuklandı

İzmir Çiğli’de içki masasında Kur’an-ı Kerim’in sayfalarını yırttıktan sonra çakmakla ateşe veren 2 kişi dün akşam gözaltına alınmıştı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler infial yaratmış ve tepki çekmişti. Skandal görüntülere tepkiler çığ gibi büyürken Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık yapan 2 şahsın yakalanması için çok sayıda paylaşım geldi. Görüntülerin ardından harekete geçen güvenlik güçleri şahısları gözaltına alarak emniyete götürdü.

İzmir’de içki masasında Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlık sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı. Paylaşılan videoda Kur’an-ı Kerim’i eline aldıktan sonra sayfalarını tek tek yırtan ve çakmakla ateşe veren Mert Atakan Durmaz ve Berke Can Çoban, İslam’a ve Müslümanlara da hakaret ve küfürler yağdırdı. Görüntülerin ardından harekete geçen polis ekipleri 2 şahsı gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Durmaz ve Çoban, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KUR’AN-I KERİM’İ YAKARAK KÜFÜRLER SAVURDULAR

26 Eylül tarihinde İzmir’in Çiğli ilçesinde çekildiği öğrenilen görüntülerde 2 şahsın Kur’an-ı Kerim’e yaptığı saygısızlık yer alıyor. Bir evde içki masasında Kur’an-ı Kerim’in sayfalarını yırttıktan sonra çakmakla ateşe veren şahıslar İslam’a ve Müslümanlara da hakaret ve küfürler yağdırdı. Dibi değerlerle alay eden ve Kur’an-ı Kerim’i yakan şahıslar polis ekipleri tarafından tespit edilerek gözaltına alındı.

OLAYI HATIRLAMADIKLARINI SÖYLEDİLER

Sosyal medyayı ayağa kaldıran olayın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama geldi. Kimlikleri tespit edilen 2 şüphelinin gözaltına alındığını duyuran Bakan Soylu, ‘İzmir’de Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık yapan iki edepsizin kimlikleri Emniyet Teşkilatımızca tespit edildi ve savcılık talimatı ile gözaltına alındılar.’ ifadelerini kullandı. Gözaltına alınan ve emniyete götürülen şüphelilerin emniyetteki ilk ifadelerinde alkollü olduklarını ve olayı nasıl gerçekleştirdiklerini hatırlamadıklarını söyledikleri aktarıldı.

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Mert Atakan Durmaz ve Berke Can Çoban’ın savcılığa verdikleri ifadede ise videoyu çektikleri sırada alkollü olduklarını ve olayı hatırlamadıklarını, durumun farkına vardıktan sonra videoyu sildiklerini söylediği öğrenildi. Durmaz ve Çoban, sevk edildikleri adliyede, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Başa dön tuşu