GENEL

2022-2023 KYK yurt ücretleri ne kadar? 2022-2023 KYK yurt fiyatları açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencileri yakından ilgilendiren müjdeli haberi duyurdu. Yurt ücretlerinde bu yıl değişiklik yapılmayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, aylık 250 TL-450 TL arasında değişen yurt ücretlerinde bu yıl değişiklik yapılmayacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen bu açıklama sonrasında KYK yurt ücretleri ile ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Erdoğan’ın yurtlarla ilgili paylaştığı müjdenin detayları araştırılmaya başlandı.

Okulların açılmasıyla birlikte üniversite öğrencileri KYK yurt ücretlerini araştırmaya başladı. KYK yurt başvurularının tamamlanması ve yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ücretlere çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğrencilere müjde geldi. Erdoğan, aylık 250 TL ile 450 TL arasında değişen yurt ücretlerine zam yapılmayacağını duyurdu.

YURT ÜCRETLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yeni Yurtlar Kampüsü’nde 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni’nde çok önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki yurt kapasiteleri ile yurt ücretleri hakkında da bilgiler paylaştı. Açıklamasında milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bir müjde de paylaşan Erdoğan, aylık 250 TL ile 450 TL arasında değişen yurt ücretlerinde bu yıl değişiklik yapılmayacağını duyurdu.

TOPLAM YURT SAYISI 800’E ÇIKTI

Toplam yurt sayısının 800’e çıkarıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatak sayısının ise 850 bine çıkarıldığını açıkladı. Açıklamaları sırasında muhalefete de yüklenen Erdoğan, ‘Bay Kemal bu iş lafla olmuyor. Şöyle yaparız, böyle yaparız. Elini kolunu tutan mı var. Büyükşehir Belediyeleri var elinde, yaptır bakalım. Lafla olmuyor bu iş.’ ifadelerini kullandı.

SALGIN DÖNEMİNDE DE ARTIŞ YAPILMAMIŞTI

İlk yerleştirmede yüzde 80’lik rekor karşılama oranıyla tarihinin en yüksek yerleştirmesi seviyesine ulaşıldığını aktaran Erdoğan, 41 merkezde başvuran her öğrencinin yerleştirildiğini açıkladı. Salgın döneminde yurt ücretlerinde artış yapılmadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı, aylık 250 TL ile 450 TL arasında dğeişen yurt ücretlerinde bu yıl da değişiklik yapılmayacağını duyurarak öğrencilere güzel bir müjde verdi.

 

Başa dön tuşu