SİYASET

KADIN CİNAYETLERİ SON BULMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, partisinin Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından CHP İl Binasında düzenlenen kutlama etkinliğine katılarak, Kadın Kolları Başkanı Fatma Yaşar ve partili kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. 

DENE KADIN KOOPERATİFİ AÇILDI 

CHP Milletvekili Gürer ayrıca Yeşilburç köyünde Dene Kadın Kooperatiflerinin açılış programına da iştirak etti, burada kooperatif yöneticileri ve üyelerinin Kadınlar Gününü kutlayan  Ömer Fethi Gürer, kadınların ürettikleri yöresel ürünlerinin satışının yapılacağı kooperatifin hayırlı olmasını da diledi. 

KADINLAR GÜNÜ SERGİSİ 

Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve öğrenciler ile huzurevinde kalan kadınların yaptığı resimlerden oluşan serginin açılış törenine de katılan Gürer, ardından Şadırvan Park’ta açılan standa, kadınlarla bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. 

KIZILAY’DA ETKİNLİĞİ 

Kızılay Derneği Niğde Şubesi’nce düzenlenen 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğine de katılan Gürer, burada Kızılay Başkanı Kemal Gençoğlu ve Kızılay’ın kadın üyeleriyle bir araya geldi. 

HALI MOTİFİNDEKİ ÖZLEM…

Bor Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaret edip 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlayan CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, halı atölyesini de gezdi. Gürer, burada el dokuması halıların motifleriyle ilgili olarak halı dokuyan kadınlardan bilgi aldı. Bir el dokuması halıda geçmiş yıllarda askere giden eşine duyduğu özlemi anlatan motiflerin yer aldığı halıyı inceleyen Gürer, “Özlem, hasret gibi şiire şarkıya dökülen duygular, Niğde’nin Bor ilçesinde halı motiflerine yansıyor. Bu değerlerimize sahip çıkmalıyız” dedi. 

KEMERHİSAR BELEDİYESİ’NİN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ 

CHP Milletvekili Gürer, Kemerhisar Belediyesince düzenlenen Kadınlar Günü etkinliğine de katılarak burada günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. 

KADIN CİNAYETLERİ SON BULMALI 

Ömer Fethi Gürer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı kutlama mesajında ise kadınların kültürel, toplumsal ve siyasal alanlarda ve üretimde daha çok yer alması gerektiğine değindi.

Kadına yönelik şiddet olaylarındaki artışın kaygı verici boyutta olduğuna işaret eden Gürer, kadın cinayetlerinin önlenmesi noktasında ciddi adımlar atılması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Başa dön tuşu