GENEL

Kadına şiddet çağdışılıktır!

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayan Başkan Cafer Esendemir, “Kadına yönelik şiddet çağdışılıktır” dedi.

 

“AMA’SIZ, ŞARTSIZ KINANMALIDIR”

 

ÇGC Başkanı Esendemir; 1999 yılında toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 “Son yıllarda ülkemizde giderek artan kadına şiddet, toplumsal birlik ve beraberliğimizi de tehdit eder hale geldi. Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımıza yönelik şiddet; gerekçesi ne olursa olsun çağdışılıktır. Ama’sız, şartsız kınanmalı, çeşitli caydırıcı müeyyideler uygulanmalı, şiddete hafifletici sebepler yaratılmamalıdır…

Gerek eğitim seviyesinin giderek düşmesi, gerek ekonomik kriz ve gerekse de kadının toplumsal statüdeki yerinin erozyona uğratılması sonucu; kadına şiddet olaylarının tehlikeli boyutlarda artması, toplumun en küçük birimi olan aile bağlarını zayıflatırken, geleceğimizi de tehdit eder hale geldi.

Kadınlar; anamız, bacımız, yarimiz ve yol arkadaşlarımızdır. Kadın ve erkek bir bütünün iki yarısıdır. Birbirinden ayrı düşünülemez. Kadına karşı her ne amaçla olursa olsun yapılan fiziksel veya ruhsal şiddet çağdışılıktır. Asla kabul edilemez.

Kadınlarımız; Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızda erkeğinin yanı başında siperden sipere koşmuş, bugün vatan toprağımızda bağımsız yaşamamıza katkı koymuştur. Ülkemizin harcını erkeğiyle birlikte karmış, ATA’sının izinde, Devrimlerinin bekçisi olmuştur. Daha adil, huzurlu ve barışçıl bir dünya ancak kadınlarımızla birlikte sağlanabilir. Gerek ülkemizde ve gerekse de dünyada kadına yönelik şiddet; insan hak ve özgürlüklerinin gerçek anlamda sağlanmasıyla önlenebilir. 

Kadın haklarının korunup geliştirilmesi, kadınlarımızın sorunlarına karşı duyarlı yaklaşım ve çözüm odaklı projeler üretilmesi sayesinde kadına şiddet olaylarının önünün alınacağına inanıyorum.”

 

YÖNETİM KURULU

 

Başa dön tuşu