GENEL

Kadınlar Matinesi’ yoğun ilgi gördü

Kadın dostu belediyecilik anlayışıyla hareket eden Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Dünyayı kadınlarla güzelleştireceğiz” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle dolu dolu bir program gerçekleştiren Ceyhan Belediyesi, bu kapsamda “Kadınlar Matinesi” düzenledi.

Ceyhan Devlet Bahçeli Spor Tesisleri’nde gerçekleşen programda musiki sevenler derneği ve Ceyhanlı yerel sanatçısı Tuncay Karabay sahne aldı. Ceyhanlı vatandaşların ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe kadın belediye meclis üyeleri de katıldı.

KADIN ELİNİN ÖNEMİ…

Programa katılan kadınların masalarını tek tek dolaşan Başkan Hülya Erdem, pandemi nedeniyle yorulan kadınlara bir nebze olsun mutlu anlar yaşatma gayretinde olduklarını dile getirdi. Ceyhan Belediyesi’nin kadın dostu bir belediye olduğuna işaret eden Başkan Erdem, kadın elinin değdiği yaşamın her alanının daha da güzelleşeceğine dikkat çekti.

Programa katılan tüm Ceyhanlılara teşekkür eden, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınlar açısından bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Başkan Erdem, şunları söyledi:

“Bugün 8 Mart Kadın Emekçilerin günü. Her günümüzün huzurlu olmasını diliyorum. Aramızda bulunan kadın dostu, kadın hakları savunucusu erkeklere, Adana’dan programımıza katılmak üzere ilçemize gelen kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Kadın cinayetlerine, şiddetine karşı, ayakta durabilmek adına birbirimizle kenetlenmeliyiz. Annelerim, kardeşlerim, bacılarımla birlikte inanıyorum ki tüm şiddete son vereceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nin de yeniden hayata geçirileceğine inanıyoruz. Ceyhan’a değen kadın eliyle kadınlarımızı önceleyen, turunç reçelinden ekşisine, kokusundan mumluğuna kadar bir çok ürün elde ediyoruz. Kadınlarımızla birlikte korkmadan, cesurca çok daha güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Tüm kadın emekçilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Başa dön tuşu