SİYASET

Kadınlarımız dünyayı değiştirir

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, girişimci kadınların Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal gelişimine büyük katkı sunacağını vurguladı.

 

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı ve Yönetim Kurulu üyelerine nezaket ziyareti gerçekleştiren Dr. Şevkin, iş, siyaset, spor ve eğitim alanında daha çok kadın adına yer verilmesinin önemine dikkat çekti.

 

Günümüz Türkiye’sinde kadınların iş yaşamında, evde, sosyal hayatta şiddete, sömürüye ve adaletsizliğe uğramaya devam etmesinden duyduğu üzüntü ve kaygıyı paylaşan Dr. Şevkin, “Yalnızca Türkiye’yi değil, dünyayı da olumlu yönde değiştirebilecek kadınlarımız, iş cinayetlerine kurban gitmemeli, sendikasız, sigortasız ve sosyal haklardan yoksun bir çalışma ortamına zorlanmamalı” dedi.

 

ŞEVKİN, GİRİŞİMCİLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

İŞKAD’ın Adana’nın ekonomik gelişimi ve kadınların daha çok etkin olması için büyük çaba harcamasından duyduğu memnuniyeti paylaşan Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Tüm okullarda girişimcilik eğitimleri gerçekleştiren İŞKAD’lı kadınlarımızın örnek olmasını diliyorum. Küçük yaşlarda başlayacak girişimcilik ruhunun, inovatif düşüncenin, olumlu yönde değişim ve gelişimin ekonomik atılımları beraberinde getireceğine inanıyorum. Özellikle kız çocuklarımızın okullaşma oranının artması için büyük bir mücadele gerekiyor. Türkiye’de kadınların istihdam oranı erkeklerin yarısından daha az. 15 yaşından büyük kadınların istihdam oranı yüzde 28.9 düzeyinde kalıyor. İşsizlik nedeniyle adeta kırılan 15-24 arası genç kadınların, iş için gittikleri her işletmeden, işyerinden eli boş dönmeleri büyük üzüntü yaratıyor. İŞKAD gibi kurumlarımızla birlikte hem iş yaşamında kadının adının var olması hem de kız çocuklarımızın eğitimlerini tamamlaması adına ortak işlere imza atmaktan onur duyarım.”

 

BERMAN MANTI, EĞİTİME İŞARET ETTİ

İŞKAD Yönetim Kurulu Üyeleri Huriye Yamanyılmaz ve Sakine Gökdoğan ile Genel Koordinatör Ufuk Armağan’ın hazır bulunduğu ziyarette CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’e teşekkür eden İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı ise, “İş yaşamındaki kadınlar olarak hem Adana hem de ülkemiz adına sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Kadınlarımızın iş gücüne katılım oranının artması için daha çok eğitim-öğretime yönlenmesi gereğine inanıyoruz” dedi.

 

Anadolu’nun ilk iş kadınları derneği olan İŞKAD’ın konusunda uzman kişileri Adana’da ağırlamaya özen gösterdiğini, hem gençleri hem de kadınları dünyadaki ekonomik gelişmelerden haberdar etmeye çalıştıklarını vurgulayan Mantı, “İş dünyasında kadının etkinliğini arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu. Girişimci kadın sayısının artması için okullarda, salonlarda, sokaklarda, işyerlerinde ve tarlalarda çeşitli kurumlarla işbirliği çerçevesinde bir dizi etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Mantı, “Kadınlarımızın karar mekanizmalarında daha çok yer alması Türkiye’nin her alanda önünü açacaktır. Bu bilinçle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu