YAŞAM

Kalbiniz için süper gıdaları diyetinize dahil edin

Kalp sağlığını destekleyen süper gıdaları tanımaya hazır olun. Daha sağlıklı bir kalp için mutlaka diyetinize bu gıdaları ekleyin.

Doğru ve uygun besinleri tüketmek istiyorsak kalp hastalıkları ve rahatsızlıklarından kaçınmış oluruz. Kardiyovasküler sistemimizi geliştirmemize ve daha sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamamıza yardımcı olacak şeylerin bir listesini çıkardık. Doğal olarak diyetimizi değiştireceğiz ve bu yiyecekler tıkanmış arterler, diyabet ve obezite gibi sorunlardan kaçınmamıza yardımcı olacaktır. Daha sağlıklı bir yaşam tarzına başlamak isteyen insanlar, kalplerimizi güçlendirmemize yardımcı olacağı için makaleden faydalanabilir.

PORTAKAL

Portakallar, onları öne çıkaran sert, parlak kırmızımsı sarı bir kabuğa sahip yuvarlak sulu narenciye meyveleriydi. Meyve bizim favorilerimizden biriydi çünkü harika bir susuzluk gidericiydi. C vitamini, lif, potasyum, pektin ve diğer besinler portakalda bol miktarda bulunur. Portakal tüketimi, kalp yetmezliğini ve kalp yara dokusu oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.

SARIMSAK

Sarımsak, çoğunlukla aroma ve bitkisel ilaç için kullanılan keskin kokulu soğanı ile ünlüydü. Vampirleri uzak tuttuğu söylenen soğanla yakından ilişkili bir bitkiydi. Sarımsak, kalplerimiz için faydalı olan ve kan damarlarımızın sağlığına yardımcı olabilecek besinler açısından yüksekti. Sarımsak, vücudumuzdaki arteriyel plak ve düşük enzim seviyelerini önlemeye de yardımcı olabilir.

KIRMIZI ŞARAP

Koyu renkli üzümlerin kabuklarındaki doğal pigment, fermantasyon sırasında kırmızı şaraba baskın rengini verdi. Şarabın rengi, genç şaraplar için yoğun mordan eski şaraplar için tuğla kırmızısına kadar değişebilir. Ve eski şaraplar için kahverengi. Kırmızı şarap, kolesterol seviyelerini düşürmenin yanı sıra HDL seviyelerini de artırabilir.

ÇİKOLATA

Kakao çekirdekleri, genellikle tatlı olarak veya tatlı yiyeceklerde tatlandırıcı maddeler olarak yenen çikolataları yapmak için kullanıldı. Çikolata en sevdiğimiz yiyeceklerden biriydi, bu yüzden kalp dostu yiyecekler listesine eklendiğinde çok sevindik. Çikolataların kan basıncını düşürme, hipertansiyonu önleme ve kan damarı esnekliğini artırma potansiyeli vardır.

SARDALYA

Sardalya, genellikle büyük miktarlarda yassı metal kaplarda paketlenen küçük, yenilebilir balıklardı. Sardalya, diyetimiz için iyi bir omega-3 yağ asidi kaynağı olabilir. Omega-3 yağ asitleri, HDL seviyelerini arttırırken trigliserit seviyelerini düşürebildikleri için iyi bir yağ şeklidir.

MERCİMEK

Mercimek, beslenmeden önce kurutulan, ıslatılan ve kızartılan yüksek proteinli bakliyatlardı. Mercimek, yeşil ve daha küçük turuncu mercimek dahil olmak üzere çeşitli renk ve boyutlarda geldi. Mercimeklerin çeşitli sağlık yararları olabilir ve kalp hastalığı ve felç riskini azalttığı gösterilmiştir. Mercimek magnezyum, potasyum ve protein açısından yüksekti ve kolesterolümüzü, kan basıncımızı ve atardamarlarımızdaki plak birikimimizi dengelemeye yardımcı oldular.

BADEM

Badem, badem ağacının odunsu kabuklarında yetişen yenilebilir fındık benzeri tohumlardı. Badem, lezzetli olmasının yanı sıra zekamızı, hafızamızı ve kardiyovasküler sağlığımızı iyileştirebilir. Badem, vücuttaki kolesterol seviyelerini düşürme, LDL emilimini önleme ve kalp hastalığı riskini azaltma potansiyeline sahiptir.

NAR

Narlar, sert kırmızımsı bir dış kabuğu ve birçok tohum içeren lezzetli kırmızı jelatinimsi eti olan portakal büyüklüğünde meyvelerdi. Meyvenin belirgin bir tadı vardı ve çeşitli türlerde antioksidanlar açısından yüksekti. Bu antioksidanlar, kardiyovasküler hastalığa ve arteriyel plak oksidasyonuna karşı koruma sağlayacaktır. Narın ayrıca Alzheimer hastalığı, kanser, diyabet, prostat kanseri ve felç gibi hastalıkların önlenmesinde de etkili olduğu bulundu.

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, fundalık ailesindeki dayanıklı cüce fundalıkların üzerinde küçük beyazımsı sarkık çiçekler ve koyu mavi yenilebilir böğürtlenlerdi. Yaban mersini içinde antioksidanlar ve besinler bol miktarda bulunur. Yaban mersini, düzenli olarak tüketilirse kolesterolü, kan basıncını ve arteriyel plak oluşumunu düşürmeye yardımcı olabilir. Yaban mersini ayrıca kanser ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

PANCAR

Pancar, insan ve hayvancılık için yetiştirilen otsu bitkilerdi. Şeker üretimi için pancar da yetiştirilirdi. Pancarda bol miktarda antioksidan ve mineral bulunur. Pancar, çıtır çıtır ve rengarenk bir salata yapmanın yanı sıra, kanımızdaki homosistein seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Pancar ayrıca kanseri önlemeye, kalp hastalığı riskini azaltmaya ve organlarımızı korumaya yardımcı olabilir.

Başa dön tuşu