GENEL

Kansu’dan Çalışan Gazeteciler Günü’ne kutlama

Lösante Hastanesi’nde tedavi gören 14 yaşındaki İpek Kansu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, basın çalışanlarına mektup yazdı.

Kansu; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları resmi gazetecilerle paylaşmak üzere basına servis yaptı.

Basın çalışanlarının gününü kutlayan Kansu,mektubunda şu görüşlere yer verdi:

“Lösante Hastanesi 5.katının 517 numaralı odasından ışıltılı caddelere koşmasına çok az zaman kalan bir Lösemi mücadelecisi olarak yazıyorum bu mektubu. 

Yanımdaki, sağımdaki, solumdaki odalardaki arkadaşlarımın da sesi olarak okuyabilirsiniz bu yazdıklarımı…

Hepimizin hikayesi ayrı. Bu koridorlarda kesişen yaşam mücadele yolculuklarımız ise benzer…

Vücutlarımızın gösterdiği ilk sinyaller olan yüksek ateş, çeşitli yerlerimizdeki morarmalar ve bitmek tükenmek bilmeyen halsizliklerimizle başladı bu benzerlik. 

Teşhis aldığımız hastanelerde 6 kişilik odalarda başlayan öykülerimiz Ankara Lösante Hastanesi’nde umut dolu bir mücadeleye dönüştü. Kimimiz Adana’dan geldi. Kimimiz Zonguldak’tan, kimimiz ise Çankaya’dan-Mamak’tan… Kimimiz 3 yaşındaydık, kimimiz 5, kimimiz 15 Lösante’nin kapısından içeri yorgun ve bitkin girdiğimizde. Kimimizin 3, kimimizin 2, kimimizin 4.yılı geçiyor bu koridorlarda.

Bambaşka bir dünyanın en gerçek mücadelecileriyiz biz. İlaçlarımızın acısı gözyaşlarımız, umutlarımızın kanıtları ise kahkahalarımız oluyor bu hastanede. Hep beraber zor olduğu kadar güzel günler geçiriyoruz. Sayısız doğum günü etkinlik ve eğlence yaşıyoruz. 

“Bir çocuğun gülümsemesinden daha değerli hiçbir şey olamaz” diye kurmuş Üstün amcamla bir grup doktor arkadaşı ve Lösemili Çocukların babası ile burayı. 

Halkın bağışlarıyla tuğla tuğla inşaa etmişler mücadelemin evi Lösante’yi. Siz de bu hastane için çok mücadele etmişsiniz. Oyun odasından, gösteriler yaptığımız salona her şey bizim için düşünülmüş ve hayata geçirilmiş. Hala bizim için çabalayan bir ordu insan görüyoruz sağımızda solumuzda.

Siz sevgili gazeteci ağabeylerim ve ablalarım…

Kat öğretmenimiz dedi ki; “Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Sizler için de çalışan, kalemiyle bizim bu imkanlara sahip olmamıza destek verenlerin günü. Onlar için bir şey yapalım mı?”

Biz de elbirliğiyle bu resmi yaptık. Ben bu mektubu yazdım, arkadaşım Ayşe resimle birlikte poz verdi, öğretmenimiz de fotoğrafladı.

Sizlere en içten teşekkürlerimizi yolluyor, gazeteciler gününüzü kutluyoruz…”

İpek TANSU (14)

 

Başa dön tuşu