GENEL

Çocuklarımız çağdaş ve laik eğitim almalıdır

BAŞSAVCILIKTAN BİLGİ ALINDI

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Adana Barosu  Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Simay Sönmezateş ve Projeniz Değiliz Sivil İnisiyatif Temsilcisi Dr. Hülya Şen ile birlikte Aladağ’a giderek yaşanan yangın faciasının yaşandığı binada incelemelerde bulunup, soruşturmayı yürüten Kozan Cumhuriyet Başsavcısı ve diğer yetkililerden bilgi aldılar. 

 

SOSYAL DEVLET HER BİREYİN EĞİTİMİNDEN VE SAĞLIĞINDAN SORUMLUDUR

Aladağ’da yaşanan yangın faciasının denetimsizlik ve ihmal sonucu  olduğunu, 3 katlı bir binada 11’i çocuk 12 kişinin yanarak feci şekilde ölmesinin çok üzüntü verici olduğunu söyleyen Başkan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Sosyal devletin her bireyin eğitiminden, sağlığından ve güvenliğinden   sorumlu olduğunu ifade eden Dr. Ökten,  maalesef şu an ülkemizde yaşanan tabloya baktığımızda okula gidemeyen çocukların oranının azımsanmayacak kadar fazla olduğunu, çocukların her gün taciz ve tecavüze uğradığını, çocukların sağlıksız ortamlarda büyüdüklerini belirterek devletin asıl görevi olan sağlıklı, eğitimli bireyler yetiştiremediğini, bunun yerine tarikat ve cemaat yapılanmasına dayalı dini eğitim ağırlıklı bir eğitim sistemine doğru gidildiğini, bunun ise gelecek açısından ülkemizin çağdaş bilim, eğitim, sanat, kültür anlamında çok zarar göreceğini, bu yüzden geleceğimiz olan çocuklarımızın devlet kontrolü altındaki okullar ve yurtlarda kalarak çağdaş ve laik eğitim almaları gerektiğini belirtti. 

 

OLAYIN TAKİPÇİSİ OLUNACAK

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük ise Aladağ’da yaşanan facia ile ilgili olarak soruşturmayı yürüten Kozan Başsavcisi ile görüşerek soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesini, gerçekleri ortaya çıkaracak yönüyle yürütülmesini istediklerini ve bu konuda baro olarak olayın ve dosyanın takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

Başa dön tuşu