SİYASET

Kemal Kılıçdaroğlu istifa mı ediyor? CHP’nin yeni genel başkanı kim olacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu istifa mı ediyor? Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamaları ile cumhurbaşkanlığı için yeşil ışık yaktı. Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, uzlaşma sağlanması durumunda seve seve aday olacağını söyledi. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu istifa ederse koltuğuna Kim oturacak? CHP'nin yeni genel başkanı kim olacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün yaptığı son dakika açıklamaları ile Cumhurbaşkanı adaylığı için yeşil ışık yaktı. Altılı masanın kabul etmesi halinde Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacağını açıklarken CHP’nin başına kimin geçeceği ise merak konusu oldu. Çünkü CHP ve altılı masa bugüne kadar Partili cumhurbaşkanına karşı idi. Bu durumda Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması için CHP genel başkanlığından istifa etmesi gerekiyor. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu CHP’den istifa edecek mi? CHP’nin yeni genel başkanı kim olacak?

Kemal Kılıçdaroğlu CHP’den istifa edecek mi?

Gazeteci Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması sonrasında son durumu köşe yazısına taşıdı. CHP’nin bugüne kadar Partili cumhurbaşkanına karşı çıktığını hatırlatan Abdülkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda CHP genel başkanlığından istifa etmesi gerekeceğini söyledi Ancak Kemal Kılıçdaroğlu Seçimden önce mi yoksa Seçimden sonra mı istifa edecek sorusunun yanıtı biraz muallakta kaldı. Abdulkadir Selviye göre Kemal Kılıçdaroğlu Seçimden sonra istifa etmeyi düşünüyor Ve tabii ki seçilmesi halinde istifa edecek.

CHP’nin yeni genel başkanı kim olacak?

Bu haberlerin gündeme gelmesi ile birlikte kulislerde CHP’nin yeni genel başkanı için İsimlerde dolaşmaya başladı. Kulislerde dolanan bilgilere göre CHP’de yeni genel başkan Faik Öztrak olacak yani Kemal Kılıçdaroğlu kendi yerine Faik Öztrak ın geçmesini istiyor. Ancak ismi geçen diğer adaylar ise Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Oğuz Kaan Salıcı… Hatta hakkında siyasi yatak kararı olmasına rağmen Canan Kaftancıoğlu da CHP genel başkanlığı için konuşuluyor.

Abdulkadir Selvi’ye göre Ekrem İmamoğlu’na karşı bir güvensizlik söz konusu. Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu’na güvenmiyor. Bu sebeple de kendisinden sonra CHP Genel Başkanlığı koltuğuna imamoğlu’nun oturmasını istemiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu imamoğlu’nun CHP’yi kendi elinden almasından endişe duyarken Faik Öztrak onun için en yakın aday gibi görünüyor.

Başa dön tuşu