YAŞAM

Kilo kaybı için en kötü alkollü içecekler

Uzmanlar, diyet planınıza bağlı kalırken tadını çıkarabileceğiniz içecekler hakkında faydalı ipuçları paylaşıyor.

Herkesin vücudu farklıdır, yani sağlık ihtiyaçları da farklıdır. Kilo vermek isteyenler için kilo verme çabaları yanındaki kişiden farklı görünecektir. Örneğin, bazı insanlar kilo vermeye çalışırken alkolü tamamen bırakmayı tercih ederken, diğerleri bunu planlarında tutabilir.

Kilo verme yolculuğunuzda zaman zaman alkollü bir içeceğin tadını çıkarmak istiyorsanız, ılımlı bir şekilde sağlıklı içme için faydalı ipuçları var. Daha fazlasını öğrenmek için birkaç diyetisyenle kilo vermek için en kötü içeceklerden bazıları olduğuna inandıkları şeyler hakkında konuştuk.

Şimdi, bu içeceklerden ne pahasına olursa olsun kaçınmanız gerektiğini söylemiyoruz. Kendinizi tedavi etmek istiyorsanız, bunun için gidin! Bunlar, bir sonraki mutlu saatinize girerken kendinize güvenebilmeniz ve farkında olabilmeniz için yalnızca yararlı hatırlatıcılardır.

PİÑA COLADAS

Kilo kaybı için en kötü alkollü içecekler söz konusu olduğunda, bir seferde ne kadar şeker tükettiğinizi düşünmek önemlidir. Özellikle birden fazla içeceğinizi düşünüyorsanız.

“Elbette, bazı insanların zihninde tropik bir kaçamak yaparken bir piña colada şarttır, ancak bu içecekler kilo verme bölümünde yardımcı olmayan yüksek kalorili malzemelerle yüklenir. Ve eğer bir kolada yaptırıyorsanız. Önceden hazırlanmış şekerli bir karışımla, daha sonra boş kalori artışı ve potansiyel bir şeker artışı elde edeceksiniz” diyor Eat This, Not That! tıbbi uzman yönetim kurulu üyesi Lauren Manaker, MS, RDN , The First Time Mom’s Pregnancy Cookbook and Fueling Male Fertility’nin yazarı.

LONG ISLAND BUZLU ÇAYLAR

Long Island Iced Teas, sizi diğer içeceklerden daha hızlı sarhoş ettiği için rezildir. Ancak Manaker’a göre, kilo verme hedeflerinize bağlı kalmak istediğinizde bu iyi bir şey değil.

“Aslında bir likör kombinasyonundan yapılan long Island buzlu çay, belinizi izliyorsanız sipariş edebileceğiniz en kötü içeceklerden biridir. Bu alkollü içecek sadece boş kalorilerle dolu olmakla kalmaz, bunu yudumlarken de kendinizi sarhoş hissetmenize neden olabilir. Hızlı bir şekilde, bu da engellemelerinizi azaltabilir ve günün veya akşamın ilerleyen saatlerinde içki sonrası atıştırmalıklara aşırı düşkün olmanıza neden olabilir” diyor Manaker.

VİSKİ KOLA

Kilo verme çabalarınızı etkilemesi için içeceğinizin süslü veya donmuş olması gerekmez. Aslında, en sevdiğiniz likörü en sevdiğiniz sodayla karıştırmak bile, kalorilerinizi ve ilave şekerlerinizi sinsice yükseltebilir.

MS, RD, CSSD’den Amy Goodson, “Şeffaf likörün kendi başına ons başına sadece 70 kalorisi varken, limonata, soda ve diğer şekerli içeceklerle karıştırmaya başladığınızda, kaloriler gerçekten hızlı bir şekilde toplanabilir” diyor. LD, The Sports Nutrition Playbook’un yazarı ve tıbbi uzman kurulumuzda kayıtlı diyetisyen. “En sevdiğiniz yetişkin içeceğin kalorisini azaltmak için, onu sodalı su ve biraz kireç gibi düşük kalorili veya kalorisiz bir içecekle karıştırmayı deneyin.”

DONDURULMUŞ MARGARİTALAR

Piña colada’ya benzer şekilde, donmuş bir margarita serinletici bir sahil seçeneği olabilir, ancak bir bedeli olabilir.

“Şemsiyeyle servis edilen meyveli, girdaplı içeceklerin çoğu şeker kalorileriyle yüklüdür. Dondurulmuş margaritalar, piña coladas, mojitolar vb., genellikle doyurucu bir kalori maliyeti ile gelir. Tadı tatlıysa, bu muhtemelen sizin işaretinizdir, şeker ve güçlüdür. Kilo verme planınıza kalori eklemek” diyor Goodson.

Başa dön tuşu