YAŞAM

Kilo vermeye çalışırken yapılan beslenme hataları

Ne yemeli, ne zaman yemeli ve tüketilmesi gereken günlük porsiyon boyutu gibi yiyeceklerle ilgili birçok yanlış anlama var. Çoğu kişinin yaptığı tipik bir hata, kaybedilen inçlerden ziyade ölçekteki sayıya odaklanmaktır.

Uzmanlar, su tutma, porsiyon kontrolü, gıda etiketlerini okuma, fiziksel aktivite, stres yönetimi, gıda seçimi, hidrasyon, ölçülü yemek yeme, aşırı yemeyi kontrol etme, abur cubur alışkanlığından kurtulma ve şeker alımını azaltmanın hepsinin kilo üzerinde etkisi olduğuna inanıyor.

“Kilo vermeye çalışırken aklımızda tutmamız gereken tek şey, tek seferde çok fazla kalori almanın akıllıca bir seçim olmadığıdır. Bunun yerine, kişi dengeli bir kalori alımına yönelmeli ve daha sağlıklı seçeneklere sahip olmalıdır çünkü yemek kalorilerle ilgili değil, tamamen dengeli bir beslenmeyle ilgilidir” diyor Dr. Anjali Hooda, MBBS, MD ve CMD – LiveNutriFit Kim demiş kalori sayımı, insanların genellikle kilo verirken yaptıkları bir diğer yaygın hatadır. “Her gıda maddesinin kalorisi farklı olduğundan ve her gıda maddesinin kalorisini hesaplayamıyoruz. Kilo verme yolculuklarında, insanlar daha çok kaloriye özel diyete odaklanırlar ve bu da onları besin açısından yetersiz bir diyete yönlendirir ”diye ekliyor.

Kalorileri takip etmek için beslenme etiketini okuyun ve işte bunu anlamanın daha iyi yolları.

  • Porsiyon boyutu
  • Günlük Değer
  • Şeker – Toplam ve eklenen
  • Karbonhidrata karşı lifin toplam tüketimi
  • Şeker ve diğer bileşenler

Araştırmalara göre, karbonhidrat ve gizli şeker içeriği yüksek ilk öğünü yemek, insülin seviyesini yükselterek daha fazla yiyecek aramamıza ve normalden daha fazla yemek. Yediğimiz her şey tüm sağlığımızı etkiliyor. “Akıllı beslenme ve sağlıklı yaşam inancına bağlı kalarak genel sağlık ve kilo vermeye öncelik verilmelidir” diyen Dr. Anjali, arzu edilen kiloya ulaşmak için diyet ve fiziksel aktivitenin el ele gitmesi gerektiğini hatırlaması gerektiğini söylüyor.

Başa dön tuşu