GENEL

Bursa’da çöp evde kilitli tutulan çocuk için Bakanlık harekete geçti

Bursa’da ev shaibi ve kiracı arasındaki kira borcu meselesi üzerine eve giden icra sonucunda ortaya çıkan ve tüm Türkiye’nin gündemine oturan çöp evde esir tutulan 9 yaşındaki çocukla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Eve giden ekipler tarafından kapısı kilitli olan bir odada baygın halde bulunan Muhammed A., Bakanlık tarafından koruma altına alındı.

Bursa’da ev shaibi ve kiracı arasındaki kira borcu meselesi üzerine eve giden icra sonucunda ortaya çıkan ve tüm Türkiye’nin gündemine oturan çöp evde esir tutulan 9 yaşındaki çocukla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Eve giden ekipler tarafından kapısı kilitli olan bir odada baygın halde bulunan Muhammed A., Bakanlık tarafından koruma altına alındı. Türkiye’nin konuştuğu çöp evle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Çöp evde baygın halde bulunan ve hali görenlerin içini parçalayan 9 yaşındaki Muhammed A., hastanedeki tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Muhammed A. ile birlikte Kamuran A.’nın kendi çocuğunun da Bakanlık tarafından korumaya alındığı bilgisi paylaşıldı. Gözaltına alınan Kamuran A. ise adliyeye sevk edildi.

Bakanlık Harekete Geçti

Bursa’da çöp evde yaklaşık bir yıldır kilitli tutulan ve açlıktan bir deri bir kemik kalan küçük çocukla ilgili yeni gelişmeler aktarıldı. 9 yaşındaki Muhammed A.’nin teyzesi Kamuran A. tarafından yaklaşık bir yıldır kilitli tutulduğu odadan kurtarılmasının ardından teyze gözaltına alındı. Olayla ilgili harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ise Kamuran A.’nın kendi çocuğu ve kilitli tuttuğu yeğeni Muhammed A.’yı koruma altına aldı.

Annesi Kayıp İlanı Vermiş

Teyzesi tarafından bir odada kilitli tutulan Muhammed A.’nın annesi ile ilgili de detaylar ortaya çıktı. Küçük çocuğun velayetinin eşinden boşanan anne Yasemin A.’ya verildiği, anne Yasemin A.’nın çalışmak için Antalya’ya gittiğinde çocuğunu anneanneye bıraktığı öğrenildi. Anneannenin vefat etmesinin ardından evde teyzesi ile kalan Muhammed A.’dan bir süre sonra haber alamayan Yasemin A., 2020 yılında çocuğu için kayıp ilanı verdi.

İfadesi Ortaya Çıktı

Yeğenini yaklaşık bir yıl boyunca bir odada kilitli tutan teyze Kamuran A.’nın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde, yeğeni Muhammed A.’ya 18 aylıktan bu yana annesi ile birlikte baktıklarını söyleyen Kamuran A., ‘Annem 2020 yılında öldükten sonra ben bakmaya başladım. Kardeşim Yasemin A., annemin vefatından sonra çocuğunu alıkoyduğuma dair şikayette bulundu. Cem de bunu duyunca bizimle irtibatı kesti. Yemek yemiyor, temizliği kabul etmiyordu. Son 4 ayda bu hale geldi. Ben de etrafa zarar vermesin ve kaçmasın diye kapıyı kilitledim.’ dedi.

Başa dön tuşu