GENEL

Konya TOKİ sosyal konut başvuru şartları! TOKİ Konya ucuz sosyal konut kura çekimi ne zaman?

TOKİ ucuz sosyal konut projesi ile ilgili tüm detaylar için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açıklamada. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapacağı açıklamanın ardından sosyal konut projesi ile ilgili tüm detaylar belli olacak. Vatandaşların büyük bir merakla beklediği TOKİ ucuz sosyal konut başvuruları ile ilgili detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıklayacak. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kameralar karşısına geçeceği saate çevrilirken Konya TOKİ sosyal konut başvuruları ile ilgili araştırmalar da başladı.

TOKİ Konya ucuz sosyal konut başvuruları ile ilgili detaylar şimdiden araştırılmaya başlandı. Sosyal konut başvurusu yapmak isteyenler başvuru şartlarını ve başvurunun nasıl yapılacağını araştırıyor. Peki, TOKİ Konya ucuz sosyal konut başvurusu nasıl yapılır? Konya TOKİ sosyal konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? TOKİ Konya ucuz sosyal konut kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ Konya sosyal konut başvuru şartları neler, yaş şartı var mı? İşte tüm merak edilenler…

7 BİN 500 KONUT KONYA’DA İNŞA EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili detayları az önce canlı yayında açıkladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan yeni proje ile ilgili tüm detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak konut sayısını ve konutların hangi illerde inşa edileceğini açıkladı. Konutların 50 bini İstanbul’da, 18 bini Ankara’da, 12 bin 500’ü İzmir’de, 8 bin 650’si Bursa’da ve 7 bin 500’ü Konya’da inşa edilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU EKRANI

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında Konya’da 7 bin 500 konut inşa edilecek. Başvurular ise 14 Eylül 2022 Çarşamba (yarın) başlıyor. Başvurular Ekim ayının sonuna kadar devam edecek. Sosyal konut projesinin detaylarının açıklanmasının ardından başvuru yapmak isteyen vatandaşlar başvuru ekranını sorgulamaya başladı. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak olan konutların temeli Ocak ayında atılacak ve en geç 2 yıl içerisinde teslim edilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

– Proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden, proje il nüfusuna kayıtlı kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış ve 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları söz konusu projeye başvuru yapabilecek.

-Proje kapsamında bir haneden tek kişi başvuru yapabilecek.

-Projeye genç kategorisinde 1991 Eylül ayından sonra doğanlar başvuru yapabilecek.

-Aylık hane halkı geliri İstanbul için net 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olacak.

Başa dön tuşu