SİYASET

KÖYLÜ YENİDEN MİLLETİN EFENDİSİ OLACAK

 CHP Adana Milletvekili Adayı Burhanettin Bulut, AKP’nin cumhuriyet tarihiden bu yana köylüye en kötü zamanını yaşattığını belirterek, “Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı ve CHP iktidarında köylü yeniden milletin efendisi olacak" dedi. Bulut, berberinde CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, ilçe yöneticileri ve gençlik kolları ile birlikte 24 Haziran’da gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarını Kozan’da sürdürdü. Sağanak yağışa rağmen vatandaşlar toplantılara yoğun ilgi gösterdi.

SAĞANAK YAĞIŞTA İNCE COŞKUSU

İlk toplantısını Kozan’ın Akdam köyünde gerçekleştiren Bulut, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı ve CHP’nin iktidarında Akdam sakinlerini de huzur ve refah dolu bir gelecek beklediğini vurgulayarak, “Biz cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana kırsal kalkınmayı destekleyen bir anlayışı temsil ediyoruz. Köylü toprağında refaha kavuşacak, mutlu ve huzurlu olacak. Tarımla hayvancılıkla uğraşan köylü, toprağını bırakıp büyükşehire iş aramaya çıkmayacak. Hem doyacak hem doyuracak. Bunun için sizlerden 24 Haziran’da adaletsizlikler bitsin, huzur gelsin diye Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı, CHP’yi de mecliste güçlü yapmanızı istiyorum” diye konuştu.

KÖYLÜ YENİDEN MİLLETİN EFENDİSİ OLACAK

CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu ve beraberindekilerle Postkabasakal Köyü’ne geçen Bulut, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” sözünü hatırlatarak, “Çünkü cumhuriyet fikri temelde köylüyü savunur, kalkındırır. Şimdi öyle mi? Krediye, faize boğulmuş. Ürünü ithal ürünle baş edemez olmuş. Hayvan ithal, daha da kötüsü hayvana yedirdiği saman bile ithal. 24 Haziran’da tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı, ithalata dayalı politikalara son vereceğiz. Yerli çiftçimiz hem üretecek hem de kazanacak. Mazotu ucuza alacak, ürünü para edecek. 16 yıl sonunda köylünün, çiftçinin geldiği durum ortada. 24 Haziran’da bu gidişat değişecek, köylü yeniden milletin efendisi olacak” şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu