GENEL

2022 KPSS Lisans ne zaman yapılacak? Yeni KPSS ne zaman, hangi tarihte? ÖSYM açıkladı

31 Temmuz 2022 Pazar günü uygulanan ve soruların sızdırıldığı iddiasıyla inceleme başlatılan 2022 KPSS Lisans oturumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Son dakika gelişmelerinin peş peşe geldiği KPSS sınavı iptal edildi. Soruların sızdırıldığına dair gündemi sarsan skandal iddialar sonrasında ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmıştı.

31 Temmuz 2022 Pazar günü uygulanan ve soruların sızdırıldığı iddiasıyla inceleme başlatılan 2022 KPSS Lisans oturumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Son dakika gelişmelerinin peş peşe geldiği KPSS sınavı iptal edildi. Soruların sızdırıldığına dair gündemi sarsan skandal iddialar sonrasında ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmıştı. 2022 KPSS Lisans oturumu son dakika kararıyla iptal edildi. Milyonlarca adayın katılım sağladığı KPSS sınavının iptalinin ardından gözler yeni KPSS tarihine çevrildi. Peki, 2022 KPSS Lisans ne zaman yapılacak? Yeni KPSS ne zaman, hangi tarihte, hangi gün? İşte detaylar…

KPSS SINAVI İPTAL EDİLDİ

31 Temmuz 2022 Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumu bugün yapılan son dakika açıklamasıyla iptal edildi. Soruların sızdırıldığına dair iddiaların ardından son dakika gelişmeleri peş peşe gelmiş ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmıştı. Bugün yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy tarafından yapılan açıklama ile KPSS Lisans oturumunun iptal edildiği duyuruldu.

YENİ KPSS TAKVİMİ AÇIKLANDI

31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen KPSS sınavının iptal edildiğini duyuran ÖSYM Başkanı Ersoy, yeni KPSS takviminin ise 17 Eylül’de başlayacağını bildirdi.

ÖZÜR DİLEDİ

İptal edilen ve ertelenen KPSS sınavları ile ilgili yeni takvimin en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını söyleyen ÖSYM Başkanı Ersoy, Yeni KPSS takviminin 17 Eylül 2022 tarihinde başlayacağını belirtti. Göreve gelir gelmez ilk açıklamasını KPSS’nin iptal edildiğini duyurarak yapan Ersoy, ‘Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz.’ dedi.

Başa dön tuşu