GENEL

KPSS ön lisans sınav tarihi 2022! KPSS ön lisans başvurusu ne zaman başlıyor?

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumunda sınav sorularının sızdırıldığı iddiasıyla KPSS iptal edilmiş ve diğer oturumlar da ertelenmişti. KPSS sınavının iptalinin ardından gözler ÖSYM’nin açıklayacağı yeni sınav takvimine çevrilmişti. Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yeni sınav takviminin yakında açıklanacağını duyurmuştu. Bugün ise ÖSYM2den yapılan açıklama ile yeni sınav takvimi açıklandı.

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumunda sınav sorularının sızdırıldığı iddiasıyla KPSS iptal edilmiş ve diğer oturumlar da ertelenmişti. KPSS sınavının iptalinin ardından gözler ÖSYM’nin açıklayacağı yeni sınav takvimine çevrilmişti. Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yeni sınav takviminin yakında açıklanacağını duyurmuştu. Bugün ise ÖSYM2den yapılan açıklama ile yeni sınav takvimi açıklandı. KPSS lisans oturumunun iptal edilmesinin ardından diğer oturumlar da ertelenmişti. Yeni sınav takvimi için gözlerin çevrildiği ÖSYM’den beklenen açıklama geldi. ÖSYM, 2022 KPSS sınavında yeni takvimi açıkladı. Peki, KPSS ön lisans sınav tarihi ne zaman 2022? 2022 KPSS ön lisans başvurusu başladı mı? KPSS ön lisans başvurusu ne zaman başlayacak? KPSS ön lisans sınav ücreti ne kadar? İşte detaylar…

YENİ SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI

KPSS sınavının iptalinin ardından merakla beklenen yeni sınav takvimi belli oldu. Bu kapsamda Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül 2022 tarihinde Alan Bilgili oturumları ise 24-25 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

2022 KPSS ÖN LİSANS SINAV TARİHİ

2022 KPSS ön lisans sınav tarihi de belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda 2 Ekim 2022 tarihinde yapılması planlanan 2022-KPSS ön lisans sınavının 9 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi.

2022 KPSS ÖN LİSANS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Yeni sınav takviminin belli olmasının ardından başvuru süreciyle ilgili merak edilenler araştırılmaya başlandı. Henüz 2022 KPSS ön lisan sınav başvurusu ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Başvurular başladığında haberimizde sizleri bilgilendireceğiz…

Başa dön tuşu