GENEL

KPSS sınavında yasak olan eşyalar kalem, silgi, hesap makinesi 2022

KPSS Lisans için geri sayım sürüyor. 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS sınavı öncesinde sınava girecek kişiler yanlarında götürmeleri gerekenleri araştırmaya başladı. Sınav öncesinde araştırılan konuların başında sınava giderken götürülecekler ve götürülmesi yasak olan şeyler geliyor. Pazar günü yapılacak olan KPSS sınavı öncesinde tüm merak edilen sorulara yanıt aranıyor.

KPSS Lisans için geri sayım sürüyor. 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS sınavı öncesinde sınava girecek kişiler yanlarında götürmeleri gerekenleri araştırmaya başladı. Sınav öncesinde araştırılan konuların başında sınava giderken götürülecekler ve götürülmesi yasak olan şeyler geliyor. Pazar günü yapılacak olan KPSS sınavı öncesinde tüm merak edilen sorulara yanıt aranıyor. 2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü yapılacak. Sına girecek adaylar heyecanla sınav tarihi beklerken merak edilenlere de yanıt aranıyor. Özellikle sınava giderken götürülmesi gereken belgeler ve sınava götürülmesi yasak olan eşyalar merak konusu. Peki, KPSS sınavına getirilmesi yasak olan eşyalar neler? KPSS sınavına giderken yanımızda bulunması gerekenler neler 2022? İşte detaylar…

KPSS SINAVINA GETİRİLMESİ YASAK OLAN EŞYALAR 2022

– Kalem

– Silgi

– Kalemtıraş

– Kağıt

– Ders notu

– Sözlük

– Hesap makinesi

– Cep bilgisayarı

– Saat

– Kitap

– Gazete

– Dergi

– Cetvel

– Pergel

– Açıölçer

– Her türlü delici ve kesici alet

– Kredi kartı/Banka kartı

– Fotoğraf makinesi

– Basit tel toka

– Basit piercing

– Ulaşım kart

– Para

– Başörtü için kullanılan boncuklu veya boncuksuz toplu iğne

– Her türlü araç anahtarı

– Bilezik

– Broş

– Plastik

– Yüzük

– Kolye

– Küpe

– Çanta

– Cüzdan

– Kulaklık

– Kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar

– Her türlü elektronik/mekanik cihazlar ve çağrı cihazı

– Ateşli silah ve benzeri teçhizatlar

KPSS SINAVINA GİRERKEN ALINMASI GEREKEN BELGELER 2022

KPSS sınavında her sınav salonunda ÖSYM tarafından sağlanan en az bir adet duvar saati, kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker bulunacaktır. KPSS adaylarına sınava katılacakları her ayrı oturum için sınava giriş belgesi temin edilir. Sınava girecek olan adaylar bu belgelerini mutlaka yanında getirmelidir. Sınava girecek olan adayların yanında sınav giriş belgeleri, kimlik, nüfus cüzdanı veya süresi dolmamış pasaportu olmalıdır. Bu belgelerin bulundurulması zorunludur ve yanında belgeleri bulunmayan adaylar sınava alınmaz.

Başa dön tuşu