GENEL

KPSS sınavına 1 saat erken gitti, Bahçede otururken sınavı kaçırdı

31 Temmuz 2022 Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumu soruların sızdırıldığı iddialarının ardından iptal edilmişti. İptal edilen sınavın tekrarı bugün yapıldı. Türkiye genelinde KPSS 2022 Lisans oturumunun uygulandığı gün sınav öncesi ilginç olaylar da yaşandı. Sınava geç kalma, kimlik unutma gibi olaylar her sınavda görmeye alıştığımız manzaralar olarak önümüze çıkarken bu kez herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. Sınav merkezine 1 saat erken giden aday, bahçede beklerken sınavı kaçırdı.

KPSS 2022 Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu bu sabah saat 10.15’te başladı. Adaylardan saat 10.00’da sınav merkezinde olmaları istendi. Tokat’ta sınav merkezine 1 saat giden aday, okul bahçesinde beklerken sınava katılamadı. Bir anlık dalgınlıkla sınava katılamayan adayın okul bahçesinde beklerken sınav saatini fark edemediğini söylediği öğrenildi.

OKUL BAHÇESİNDE BEKLERKEN SINAVI KAÇIRDI

Türkiye genelinde saat 10.15’te başlayan KPSS 2022 Lisans oturumu tamamlandı. Her sınavda olduğu gibi adaylar sınavdan 15 dakika sınav merkezinde olmaları konusunda önceden uyarıldı. Kurallar kapsamında saat 10.00’dan sonra gelen adaylar sınava alınmadı. Tokat’ta ise duyan herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. Sınav merkezine 1 saat erken giden aday, okul bahçesinde beklerken sınavı kaçırdı.

SINAV SAATİNİ FARK EDEMEDİ

Bugün tekrarlanan KPSS sınavı sebebiyle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşçiftlik Kampüsü’nde yoğunluk yaşandı. Sınava katılmak için bekleyen adaylar saat 10.00’da kimlik kontrolünden geçtikten sonra sınav salonlarına alındı. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde sınav salonunun kapısının kapatılmasından 6 dakika sonra kapının önüne gelen bir aday ise sınava alınmadı. Bir anlık dalgınlığı sebebiyle sınava katılamayan aday, sınav merkezine 1 saat erken geldiğini ancak okul bahçesinde beklerken sınav saatin, fark edemediğini söyledi.

Başa dön tuşu