GENEL

Kraliçe Elizabeth hayatını kaybetti! Kraliçe Elizabeth veliahtı kim, tahta kim oturacak?

Doktorlarının tavsiyesi ile tıbbi gözetim altında tutulmak üzere hastaneye kaldırılan İngiltere Kraliçesi Elizabeth sosyal medyanın gündeminde. Kraliçe’nin hayatını kaybettiğine dair haberler gündemde yer alırken konuyla ilgili tüm detaylar yoğun bir şekilde araştırılıyor. Kraliçe Elizabeth’in son sağlık durumu ve akıbeti araştırılırken sosyal medyada da ‘#QueenElizabeth’ tagı gündemde. Bu tag altında çok sayıda paylaşım yapılırken Kraliçe Elizabeth’in veliahtı ve tahta kimin oturacağı da merak konusu oldu.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, doktorlarının tavsiyesi üzerine tıbbi gözetim altında tutulmak üzere hastaneye kaldırılmıştı. Doktor kontrolü altına alınan Kraliçe Elizabeth hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırıldıktan sonra sosyal medyada gündem olan ve öldüğüne dair iddialar ortaya atılan Elizabeth hakkında resmi açıklama Buckingham Sarayı’ndan geldi. Kraliçe Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti.

KRALİÇE ELİZABETH HAYATINI KAYBETTİ

Yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı doktorlarının tavsiyesiyle hastaneyekaldırılan İngiltere Kraliçesi Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçe Elizabeth’in ölümüyle ilgili resmi açıklama ise Buckingham Sarayı’ndan geldi. Elizabeth’in İngiltere saatiyle öğleden sonra öldüğü bilgisine yer verildi.

YARIN BAŞKENT LONDRA’YA GÖTÜRÜLECEK

Yapılan resmi açıklamada Elizabeth’in öğleden sonra Balmoral’da hayatını kaybettiği aktarılırken Elizabeth’in naaşının ise başkent Londra’ya götürüleceği bilgisine yer verildi. Kraliçe Elizabeth, Şubat ayında koronavirüse yakalanmış ve hafif belirtilerle hastalığı atlatmıştı.

TAHTIN YENİ SAHİBİ BELLİ OLDU

Kraliçe Elizabrth’in ölümünün ardından en çok merak edilen konulardan biri de tahtın yeni sahibi olacak isimdi. 2. Elizabeth’in ölümüyle en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles, İngiltere Kralı oldu.

 

 

Başa dön tuşu