YÜREĞİR

KÜLTÜR VE SANATA ÖNEM VERİYORUZ

Fuarın açılışına katılan ve standaları ziyaret eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ”Adana’nın kültür ve sanatına renk katacağına inandığımız fuar yeni nesillere kitap sevgisinin aşılanması ve kültüre ve sanata ilgilerinin artması açısından çok önemlidir.” dedi.

KÜLTÜR VE SANATA ÖNEM VERİYORUZ

Gelişmiş ülkeler bilgi birikimlerinin yüzde 55’ini kitap okuma yoluyla kazandığını belirten Başkan Çelikcan ”Geri kalmış ülkelerin çoğunun karşılaştıkları sorunların temelinde eğitimsizlik, okumamak, kültür ve sanatla ilgilenmemekten kaynaklanmaktadır. Bunun için Yüreğir Belediyesi olarak ilçemize 11 adet kültürevi ve Adana’nın en büyük kültür merkezini inşa ederek Yüreğirli vatandaşların kültür ve sanatla tanışmalarını sağladık. Buradan her yaştan vatandaşımız faydalanmaktadır. Açılan fuarda ise burada üretilen ürünlerin tanıtılmasını sağlıyoruz. Özellikle uygulamalı olarak yapılan ebru çalışmaları vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bu da bizleri mutlu ediyor.

ÖĞRENMENİN EN KOLAY YOLU OKUMAKTIR

İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolunun okumak olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ”Okumak insanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştirir. Sözcük dağarcığını artırır. Çevresiyle daha iyi diyalog kurmasını sağlar. Bunun için bu yıl 10’uncusu düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı’ndan hepimiz faydalanmalıyız.” şeklinde konuştu.

Geçmişimizi değiştiremesek de geleceğimize yön verebiliriz diyen Başkan Çelikcan ”Tarihte yaşanan olayları en iyi şekilde okuyarak öğrenebiliriz. Geçmişimizde önemli olan olayları değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi okuduğumuz, öğrendiğimiz kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle yön verebiliriz. Kendimizi konumlandırabiliriz.

TEOG ÖĞRENCİLERİ FUARDA

Öte yandan Yüreğir Belediyesi Kültürevleri’nde TEOG sınavlarına hazırlanan öğrenciler Yüreğir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikle 10. Çukurova Kitap Fuarı’na götürüldü. Binlerce kitabın okuyucu ile buluştuğu fuarda öğrenciler farklı bir atmosferde bulunmanın heyecanını yaşadı.

Başa dön tuşu