YÜREĞİR

KÜLTÜREVLERİ EĞİTİM VE BİLGİ YUVASI

Öğrencilere yönelik düzenlenen yaz kurslarından her yıl binlerce öğrenci faydalanıyor. Eğitim-öğretim döneminde ücretsiz olarak verilen ders takviye kursları sayesinde ise birçok öğrenci çok güzel okullara yerleşme imkanına kavuşuyor. Meslek Kursları sayesinde ise birçok vatandaş işe yerleşme imkânına sahip oluyor.Bütün kültürevlerinde ücretsiz kreş hizmetleri de yılın 12 ayı devam ediyor.'' diyerek  bütün amaçlarının geleceğimizin teminatı olan çocukları sokağın olumsuz koşullarından uzak tutmak ve Yüreğirli vatandaşların faydalanacağı ve aile bütçelerine katkı sağlayacak hizmetleri yaygınlaştırmak olduğunu belirtti.

 

Gençlerin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için 9 branşta yaz kurslarını düzenlediklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir '' Çocuklarımızı  yarınlara hazırlayarak geleceğimize en büyük yatırımı yapıyoruz. Çocuklarımız için düzenlenen yaz kurslarının büyük bölümünü kültürevlerinde gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız bütün kursları usta öğreticilerden ücretsiz olarak öğreniyorlar.

 

Bunun yanı sıra yetişkinlere yönelik olarak düzenlenen hobi ve meslek kursları ile vatandaşlarımız hem meslek öğreniyorlar, hem de boş zamanlarını verimli bir şekilde kullanıyorlar. Bir çok vatandaşımız ücretsiz meslek kurslarımız sayesinde işe yerleştiler.

 

Eğitim öğretim döneminde verilen eğitime destek kurslarından her yıl binlerce öğrencimiz ücretsiz faydalanıyor.Özellikle etüt merkezlerine gidemeyen çocuklarımız bu kurslarımızdan faydalandılar.  Bu kurslarımıza katılan öğrencilerimiz çok güzel okullara yerleştiler. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmalarımızı daha da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Yaz aylarında ise çocuklarımızın kişisel gelişimlerine yönelik kurslarımız devam ediyor.

 

Özellikle bütün kültürevlerimizde hizmette olan okul öncesi eğitim merkezlerimizden (kreşlerimizden) bütün ailelerimiz ücretsiz olarak faydalanmaktadır. Kurslarımıza katılan annelerimiz  ve çalışan ailelerimiz çocuklarını kreşlerimize bırakarak bütün etkinliklere katılıyorlar. Hem çocuklarımız eğitim alıyorlar, hem velilerimiz gönül rahatlığı içerisinde kurslara katılabiliyorlar.'' şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu