GENEL

Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi

Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Şubesi İl Ticaret Müdürü Adnan Ekiz, Neşe Can, Hüseyin Gödelek, Yağmur Kökat, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne ziyarette bulundular. Türkiye’deki kooperatif ürünlerini yerel ve küresel ticaret ağına dahil etme ve ‘‘Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme’’ misyonuyla düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda, çeşitli illerden 160’dan fazla başarılı kooperatif ve kooperatif üst kuruluşu ürünlerini ve hizmetlerini tanıtacak. Fuara katılacaklar arasında Adana’dan Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ile Kozan Bal Tarım Satış Kooperatifi de yer alacak.

Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Şubesi İl Ticaret Müdürü Ekiz, ‘‘Türkiye Kooperatifler Fuarıyla amaçladığımız kooperatiflerin üretim kapasitelerinde ve ticaret hacimlerinde artış sağlamak ve kooperatiflerin ihracatta da pay sahibi olmasını sağlamaktır. Bunun için, fuarda sadece kooperatifler değil, kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşları, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, perakende sektörünün temsilcileri, önde gelen elektronik ticaret firmaları da yer alıyor.’’ dedi. Konuşmasına kooperatiflerin fuar boyunca Türkiye’nin önde gelen e-ticaret temsilcileriyle ikili görüşmeler yaparak ürünlerini modern çağın ticaret ağında pazarlama imkânlarını değerlendireceklerini ifade etti. Ekiz, market temsilcilerinin de hazır bulunacağı fuarda kooperatiflerin, ürünlerini market raflarına taşıma fırsatı bulacağını da sözlerine ekledi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden alım heyetlerinin de davet edildiği fuarda, alım heyetleriyle yapılacak birebir görüşmeler sayesinde kooperatifler kendilerine yeni ihracat rotaları belirleme ve küresel pazara dâhil olma imkânı yakalayacak.

 

Başa dön tuşu