ÇUKUROVA

Kurtuluş fikri Adana’da doğmuştur

5 Ocak Adana’nın kurluşunun 98’inci yıldönümü dolasıyla mesaj yayınlayan Başkan Soner Çetin, “Adana; Gazi Mustafa Kemal’e milli mücadele ilhamını veren şehirdir. Büyük Önder, ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’ sözleriyle bunu ifade etmiştir. Gazi Mustafa Kemal’in İstanbul’da sonra en çok ziyaret ettiği kent yine Adana’dır. Bütün bunlar Adana’ya ne kadar önem verdiğini ortaya koymaktadır” dedi.

Başkan Soner Çetin, 1. Dünya Savaşı’nın ardından Anadolu’nun emperyalist ülkelerce paylaşılarak işgal edildiğini vurguladığı mesajını şu sözlerle sürdürdü:

“Ancak tarihin hiçbir döneminde esir yaşamamış bu millet işgale karşı ilk günden itibaren direndi. Büyük kahramanlıklar gösteren Adanalılar hem Fransızları hem de işbirlikçi hainleri bu güzel vatan toprağından 5 Ocak 1922’de söküp attı. 98 yıldır coşkuyla kutladığımız kurtuluş gününü bu yıl da aynı coşku ve gururla kutluyoruz. Adanalıların işgal yıllarında gösterdiği destansı direnç ve mücadele tarihin her döneminde insanlığa örnek olacak niteliktedir.

Atatürk’e Kurtuluş Savaşı’nın ilhamını vermiş bir kentte belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Başkan Soner Çetin, “Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacak ve Ata’sının izinden yürüyen, ilkelerine sahip çıkan Adanalılar bu değerlere her koşulda sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Adana’nın kurtuluş bayramını bir kez daha kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu