MEDYA

Kuruluş Osman Olof kimdir, gerçek adı ne? Olof tarihte var mı? Nihat Altınkaya kimdir, kaç yaşında?

ATV’nin sevilen dizisi Kuruluş Osman’ın yeni sezonu bu akşam yayınlanan yeni bölümüyle başladı. Sezon finalinin ardından ekrana geri dönen dizinin yeni sezonu merakla bekleniyordu. Yeni sezona kadrosuna kattığı yeni isimlerle giriş yapan sevilen dizinin yine iddialı bir sezon geçirmesi bekleniyor. Diziye dahil olan yeni isimler arasında ünlü oyuncu Nihat Altınkaya da var. Altınkaya, Olof karakterine hayat veriyor.

5 Ekim 2022 Çarşamba ekrana gelen yeni bölümüyle yeni sezona giriş yapan Kuruluş Osman, yeni sezonda da yine reyting rekorları kırmaya hazırlanıyor. Dizinin kadrosuna 11 yeni oyuncu katıldı. Muhteşem bir sezon başlangıcı yapan dizi hayranları tarafından da çok özlendi. Ünlü oyuncu Nihat Altınkaya ise diziye Olof karakteriyle dahil oldu. Peki, Kuruluş Osman Olof kimdir? Olof tarihte var mı? Nihat Altınkaya kimdir? Nihat Altınkaya kaç yaşında, nereli? Nihat Altınkaya hangi dizilerde oynadı? İşte detaylar…

KURULUŞ OSMAN KOMUTAN OLOF KİM?

Kuruluş Osman dizisinin yeni sezonunun ilk bölümü bu akşam izleyiciyle buluştu. Yeni sezona şahane bir giriş yapan sevilen dizinin kadrosuna yepyeni isimler dahil oldu. Diziye dahil olan karakterlerden en dikkat çekeni ise ‘Olof’ karakteri oldu. Pagan inancına sahip olan Olof, dış görünüşüyle de herkese korku salmaktadır. Konstantinopolis’te yaşayan iri yarı görünümlü ünlü bir komutandır. Kuruluş Osman dizisinde yer verilen Olof karakterinin tarihi kişilikle eşleşip eşleşmediğine dair bir bilgi bulunmuyor. Ancak tarihte aynı ismi taşıyan bir İsveç kralına ait bilgiler bulunuyor.

NİHAT ALTINKAYA KİMDİR?

28 Eylül 1979 yılında Karabük’te dünyaya gelen Nihat Altınkaya, Rizeli bir ailenin çocuğudur. İlk, orta ve lise eğitimini Karabük’te aşan oyuncu, Karabük Demir Çelik Lisesi ve Ankara Emlak Bankası Spor Kulübü’nde 2 yıl profesyonel voleybol oynamıştır. 17 yaşında yaşadığı sakatlık sebebiyle voleybolu bırakmıştır. İstanbul’da boks eğitimi alan Nihat Altınkaya, Fenerbahçe’nin boks şubesinde sporculuk yaptı. Yolda yürürken keşfedilen ve önce modellik daha sonra da oyunculuk yapmaya başlayan Altınkaya, evli ve 2 kız babasıdır. Ünlü oyuncu, Söz, Teşkilat, Yaprak Dökümü, Yüksek Sosyete, Unutulmaz ve Tozlu Yollar gibi yapımlarda rol aldı.

 

Başa dön tuşu