GENEL

KYK yedek yurt sonuçları sorgulama ekranı 2022

Üniversite tercih sonuçlarının ardından merakla beklenen KYK yurt sonuçları da açıklanmıştı. KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler KYK yedek yurt sonuçlarına çevrildi. Üniversite öğrencileri KYK yedek yurt sonuçlarını büyük bir merakla araştırıyor. Yedeklere kalan üniversite öğrencileri KYK yedek yurt sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. KYK yedek sırasının kaça kadar geldiği ve yedek yurt sonuçlarının nasıl sorgulanacağı da merak edilen bir diğer konu.

KYK yedek yurt sonuçları için gözler yapılacak açıklamaya çevrildi. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde KYK yurt sonuçları açıklandı ve kayıt işlemleri başladı. Şimdi gözler yedek yurt sonuçlarında KYK yurdunda ikamet etmeye hak kazanan fakat kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine yedeklerdeki adaylar sırasıyla alınmakta. Peki, KYK yedek yurt sonuçları açıklandı mı 2022? KYK yedek yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? Yedek sırası kaça kadar gelir? KYK yedek yurt sonucuna nereden bakılır? İşte tüm merak edilenler…

KYK YEDEK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Devlet yurtlarında kalmaya hak kazanan ancak kaydını yaptırmayan öğrenciler yerine yedeklerdeki öğrenciler kayıt hakkı kazanıyor. Yurttan ayrılan kişiler veya kayıt hakkı elde edip kayıt yaptırmayan kişiler olduğunda bu hak yedek sıradaki öğrencilere geçiyor. KYK yurt başvurularının değerlendirmesinde ise öğrencilerin maddi durumları başta olmak üzere çok sayıda kriter ele alınıyor. Bu değerlendirmeler kapsamında asil sıra ve yedek sıra belirleniyor. KYK yurtlarında yedek adaylar için başvuru tarihleri ve sonuçları hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

KYK YEDEK SIRASI NE ZAMAN GELİR?

KYK yurtlarına kayıt hakkı kazanan öğrenciler KYK yurt kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra boş kontenjanlar belirlenecek. Boş kontenjanların belirlenmesinin ardından yedekteki öğrenciler sırasıyla kayıt hakkı kazanacak. Bu kapsamda yedek listesinde öncelik sırasına göre öğrenciler yurtlara yerleştirilecek. Yedek yerleştirmeler ise Pazartesi ve Perşembe günleri yapılacak. Yedek yerleştirme sonuçları https://sonuc.gesb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek.

Başa dön tuşu