SAĞLIK

LAPAROSKOPİK PROSTAT KANSERİ

Uzmanlar günümüzde erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden olan prostat kanserinde cerrahi tedavisi ile önemli sonuçlar elde edildiğini belirtiyor. Bu yöntemlerin ileri düzeyde uygulandığı merkezlerden biri ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Üroloji Kliniği.

Geçtiğimiz günlerde Balcalı Hastanesi Ameliyathanesinde Türkiye’den 400 hekimin canlı olarak takip ettiği organizasyonla, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan İzol tarafından Laparoskopik radikal prostatektomi ameliyatı gerçekleştirdi. Ameliyatı online olarak takip eden hekimler aynı zamanda eş zamanlı sorular sorarak ameliyatın önemli noktaları ile ilgili bilgi aldılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan İzol, erkeklerde en sık görülen kanserlerin başında gelen prostat kanserinin cerrahi tedavisinde minimal invaziv yöntemlerin artan sıklıkla uygulandığını belirtti. İzol, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Ameliyathanesinden. Canlı Cerrahi TV üzerinden Laparoskopik radikal prostatektomi ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiklerini, Yaklaşık 400 hekimin online olarak katıldığı operasyonda katılımcıların eşzamanlı sorular sorarak ameliyatın önemli noktaları ile ilgili bilgi aldıklarını da sözlerine ekledi.

Laparoskopik cerrahinin başlıca avantajlarının minimal kanama, erken dönemde normal hayata dönüş, idrar kaçırma oranlarının daha düşük olması ve daha iyi ereksiyon oranları olduğunu sıralayan Prof. Dr. Volkan İzol, bu tip eğitim ve kursların pandemi dönemi engeline takıldığını, ancak bu süreçten sonra organizasyonların artarak devam edeceğinin altını çizdi.

Başa dön tuşu