TEKNOLOJİ

LinkedIn’ de Nasıl İş İlanı Verilir?

LinkedIn’ de nasıl iş ilanı verilir? LinkedIn’de iş ilanı vermek için neler yapmalısınız? Kariyer amaçlı kullanılan profesyonel bir sosyal platform olan Linkedin’ de iş ilanı yayınlamak oldukça kolaydır. İlan oluşturarak nitelikli adaylara ulaşmak için uygulamanız gereken adımlar şunlardır:

1.Şirket Sayfanızı Oluşturun

LinkedIn’ de ilan vermek için öncelikle şirket sayfanızı oluşturun. Bunun için kişisel bir profile ihtiyaç duyulmaktadır. Adınıza bir Linkedin profili yoksa ana sayfada bulunan ‘Şimdi Katıl’ a tıklayarak istenen bilgileri doldurabilir, yeni hesap oluşturabilirsiniz.

Kişisel Linkedin hesabı edindikten sonra, ana sayfada sağ üstte yer alan ‘İş’ simgesine tıklayarak menüyü açmalısınız. Şirket sayfası açmak için menüden ‘oluştur’ a tıklayın. Karşınıza gelen eğitim kurumu, şirket ve vitrin sayfası seçeneklerinden size en uygun olan sayfa türünü seçin.

Sayfa türünü şirket sayfası olarak seçmeniz halinde sektör, isim, logo, URL gibi detayları girmelisiniz. İstenen bilgileri girdikten sonra sayfanın altında yer alan doğrulamayı yaparak şirket sayfanızı oluşturabilirsiniz.

  1. İş İlanınızı Oluşturun

Linkedin’ de şirket sayfası oluşturduktan sonra ücretsiz iş ilanınızı oluşturun. Profil sekmesinden önce ‘İş’ seçeneğine ve ardından ”İş ilanı yayınla” seçeneğine tıklayın. Açılan formdan şirket adı, türü, iş ilanındaki pozisyonun detayları, iş yeri konumu gibi bilgileri doldurmalısınız. İstenen bilgileri forma girdikten sonra ‘Ücretsiz olarak başlayın’ simgesine tıklayın.

  1. İş İlanınızı Detaylandırın

Formu doldurup iş ilanınızı oluşturduktan sonra söz konusu pozisyon için adaydan beklenen beceriler ve iş tanımı gibi ayrıntıları girerek iş ilanınızı detaylandırın. Ardından sayfanın alt kısımda yer alan ‘Devam’ simgesine tıklayın. Açılan sayfada metin kutusuna iş ilanı açıklaması ve yetenek ekleyebilirsiniz.

  1. Başvuru Seçeneklerini Belirleyin

İş ilanınızı detaylandırdıktan sonra açılan başvuru seçenekleri ekranından başvuru seçeneklerini belirleyin. Burada adayların açılan ilana nasıl başvuracağını seçmelisiniz. Örneğin adayları şirketin web sayfasına yönlendirerek başvuruları alabilir ya da e- mail yolunu seçebilirsiniz.

İş ilanına yapılacak başvuruları e- posta olarak kabul etmeniz halinde başvuru aşamasına çeşitli sorular ekleyebilirsiniz. Başvuranların cv göndermeden önce cevaplamasını istediğiniz soruları ekleyerek niteliklere göre ayıklama işlemini kolaylaştırabilirsiniz. Tarama sorularını kendiniz ekleyebilir ya da Linkedin’ in önerdiği sorular arasından seçebilirsiniz.

Başvuru aşamasında adayın cevaplamasını istediğiniz soruları sistemde sahip olması gereken beceriler arasına ekleyerek otomatik filtreleme yapabilirsiniz. Bu sayede belirleyici özelliklere sahip olmayan adaylar otomatik olarak elenir ve bu adaylara red mesajı e- posta yoluyla gönderilir.

  1. İş İlanınızı Tanıtın

İş ilanını oluşturup detaylandırdıktan sonra ücretsiz olarak devam edebileceğiniz gibi ilan görünürlüğünü arttıracak ücretli işlemler yapabilirsiniz. İş ilanınızın platformun arama ekranında ve iş önderinde üst sıralarda yer almasını istiyorsanız reklamlarla iş ilanınızı tanıtın. Bu yolla nitelikli adaylara ulaşmak ve pozisyonu kısa sürede doldurma ihtimali artacaktır.

İlan görünürlüğü ve başvuru havuzunu arttırmak için bir bütçe belirlemelisiniz. En az 7 dolar olması gereken bu bütçe günlük ya da belirlediğiniz tarihler arasında seçilebilmektedir. Dilerseniz Linkedin’in önerdiği günlük bütçe ile ilanınızı tanıtabilirsiniz.

İlan yayınlamaya ücretsiz olarak devam etmek istiyorsanız  ‘Ücretsiz Seç’ simgesine tıklayarak üç gün süren ilan tanıtma denemesini kullanabilirsiniz. İlan görünürlüğünü arttırmak için ücretsiz yollara arıyorsanız iş detaylarını bir gönderi olarak hazırlayıp profilinizde paylaşabilirsiniz.

  1. Gerekli Ödemeyi Yapın

İş ilanınızın görünürlüğünü arttırmak için reklamlarla tanıtmayı seçmeniz halinde Linkedin, uygun adaylara bildirimi gönderir, arama sonuçlarında uygun yerleşimi sağlayarak ilanınızı ön plana çıkarır. Ücretli olan bu imkanlardan yararlanmak için kredi kartınızla gerekli ödemeyi yapın. Daha önceden kredi kartınızı kaydettiyseniz kayıtlı kartınızı kullanabilir veya ‘ödeme yöntemi ekle’ seçeneğiyle yeni kart bilgisi girebilirsiniz.

  1. İş İlanlarınızı Yönetin

İş ilanınız yayına girdikten sonra çeşitli düzenlemeler yapmak için iş ilanınızı yönetin. İlan yayınlandıktan sonra başvuran adayları incelemek, ödeme yöntemini değiştirmek ya da ilan detaylarında değişiklik yapmak mümkündür.

 

Başa dön tuşu