GENEL

Gülşen’in İmam Hatiplilerle ilgili sözlerine AK Parti’den tepki

Ünlü şarkıcı Gülşen’in sahnede İmam Hatiplilerle ilgili söylediklerine tepkiler çığ gibi büyürken AK Parti cephesinden de bu olaya tepki geldi. Son dönemde yaptığı çıkışlar ve tercih ettiği sahne kıyafetleriyle sık sık gündem olan Gülşen’in son olarak sahnede İmam Hatiplileri hedef alması büyük tepki çekti. Gülşen, ‘İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor.’ sözleriyle gündem olmuştu. Sosyal medyada olaya tepkiler çığ gibi büyürken AK Parti’den de tepki geldi.

Ünlü şarkıcı Gülşen’in sahnede İmam Hatiplilerle ilgili söylediklerine tepkiler çığ gibi büyürken AK Parti cephesinden de bu olaya tepki geldi. Son dönemde yaptığı çıkışlar ve tercih ettiği sahne kıyafetleriyle sık sık gündem olan Gülşen’in son olarak sahnede İmam Hatiplileri hedef alması büyük tepki çekti. Gülşen, ‘İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor.’ sözleriyle gündem olmuştu. Sosyal medyada olaya tepkiler çığ gibi büyürken AK Parti’den de tepki geldi. Gülşen’in tepki çeken bu sözleri sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ünlü şarkıcı hakkında resen soruşturma başlattı. Gülşen’in sözlerine AK Parti cephesinden de tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır’ ifadelerine yer verdi. İşte detaylar…

GÜLŞEN’DEN TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Konserlerinde tercih ettiği kıyafetler ve sahnedeki açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ve magazin manşetlerinin en üstlerinde yer alan ünlü şarkıcı Gülşen’in son yaptığı açıklama ortalığı aya kaldırdı. Ünlü şarkıcının Nisan ayında gerçekleştirdiği bir konserde İmam Hatiplilerle ilgili kullandığı sözler tepki topladı. Konser sırasında çekilen görüntüler internete düşerken Gülşen’in bir kişiye ‘İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor.’ Dediği duyuluyor.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Ünlü şarkıcının bu sözleri tepkileri beraberinde getirdi. Sosyal medyayı ayağa kaldıran sözlerin ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ünlü şarkıcının bir kişi üzerinden İmam Hatiplileri hedef almasının yanlış olduğunu belirten yorumlar yaptı. Sosyal medyada ‘#GülşenTutuklansın’ etiketi de Türkiye gündeminde birinci sıraya yerleşti.

AK PARTİ’DEN TEPKİ

Gülşen’in sahnede İmam Hatiplilerle ilgili söylediği sözlerden dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı. Ünlü şarkıcının bu sözleri AK Parti cephesinden de tepki aldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Nefret üretmen bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir. Toplumun belirli bir kesimini sapıklık iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır.’ ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’tan da Gülşen’e tepki geldi. Kurtulmuş, ‘Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liseleri’ne karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir.’ dedi.

 

Başa dön tuşu