ÇUKUROVA

Marka Kent Stratejisi ve Paydaş İşbirliği

Prof. Dr. Yavuz,  “Marka Kent Stratejisi ve Paydaş İşbirliği” başlıklı konuşmasıyla ÇÜTAM katılımcılarıyla buluştu.

Konuşmasına kent kavramı üzerinde durarak başlayan Prof. Dr. Yavuz, bu kavramın oldukça zengin olduğunu dile getirerek kentin dil, kültür ve ekonomi başta olmak üzere farklı alanlara yönelik unsurları bir arada barındırdığını belirtti. Marka ve kent kavramlarının birlikte ele alınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Yavuz, kentlerin markalaşma süreçleri hakkında da çeşitli bilgiler verdi. Bir kentin markalaşma sürecinin kendi hâline bırakılamayacak kadar ciddi bir süreç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yavuz, bu sürecin bilinçli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirtti.

 

Bir kentin markalaşma sürecinde, öncelikle o kentte bulunan değerlerden faydalanıldığını ifade eden Prof. Dr. Yavuz, örnek olarak Adana’nın tarım, sağlık, eğitim, gastronomi, sanayileşme vb. var olan birçok kaynağından ve odak noktasından bahsetti. Buna göre, Adana’nın hangi konuda marka olacağını öngörmede ilk olarak bu değerlerin yol gösterici olduğunu belirten Prof. Dr. Yavuz, bu örneğin diğer kentlere de uygulanabileceğini söyledi. Kentlerin markalaşma süreçlerinde uygulanması gereken stratejilerden ve eldeki kaynaklarla hedefe nasıl gidilmesi gerektiğini de anlatan Prof. Dr. Yavuz, aynı toplumda yaşayan paydaşların birbirlerinden farklı olarak bu süreçten olumlu veya olumsuz biçimlerde etkilendiklerinin altını çizdi.

 

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. A. Deniz Abik konuşma sonrası, canlı yayın konuğu olan Prof. Dr. Mehmet Cihan Yavuz’a katkı ve katılımlarından ötürü teşekkürlerini sundu.

Başa dön tuşu