ÜNİVERSİTE

Marka Stratejisi ve Marka Yolculuğu

Özgür Ahmet Köse, “Marka Stratejisi ve Marka Yolculuğu” başlıklı konuşmasıyla ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi katılımcılarıyla buluştu. Çevrimiçi toplantıya Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin yanında akademisyenleri de katıldı.

Konuşmasında, “markanın tanımı, karakteri ve markaların hikâyeleri ” gibi konulara yer veren Köse, markanın yapması gerekenleri “umursanması için hedef kitleyi doğru anlamak, onların öncelik amaçlarını ve en derin arzularını ortaya çıkarmak” olarak sıraladı.

 

Yapay Zekâ Hikâye ve Deneyimi Tasarlayamaz

Hedef kitlenin aklında kalmak ve etkileşimi arttırmak için hikâyelerin oldukça etkili bir yöntem olduğuna dikkat çeken Marka ve Hikâye Tasarımcısı Köse, yapay zekânın tasarlayamayacağı en önemli iki unsurun hikâye ve deneyim olduğunu ifade ederek her ne kadar fütürizm akımlar olsa da insan fikrinin fizyolojisinin değişmeyeceğini ve hedef kitlenin hep insan olduğunu vurguladı.

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Deniz Abik,  eğitim etkinliğini düzenleyen Dr. Öğrt. Üyesi Suna Çetin ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğrt. Üyesi Oya Türe Aygün, katılımcılar ve konuşmacılar arasındaki etkileşimi sağlayarak etkinliğe katkıda bulundular. GSF öğrencileri iki saat süren eğitimin sonunda faydalı bir eğitim çalışması olduğunu söylediler.

Başa dön tuşu