SEYHAN

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım

Sorumluluk alanında gerçekleştirilen denetimlere katılan, Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Sağlık Müdürlüğü Doktorları ve Çevre ve Koruma Müdürlüğüne bağlı Gıda Mühendisleri 3 koldan bilgilendirme, uyarı ve denetimlerini gerçekleştiriyor. Haftanın belirlenen 3 gününde düzenli olarak gerçekleştirilen uygulamada ayrıca maske dağıtımı da yapılıyor.

ZABITA DENETLİYOR, DOKTOR BİLGİLENDİRİYOR, GIDA MÜHENDİSİ UYARIYOR

Ekipler, işyerleri, restoranlar, kafe, kahvehane ve aperitif salonlarında denetim yaptı, iş yeri sahiplerini sosyal mesafe ve maske ile hijyen konusunda uyardı. Zabıta çalışmalarını denetim üzerine yoğunlaştırdı. Pastaneden kafe ve lokantaya, kuaförden mağaza ve konfeksiyon atölyelerine kadar binlerce iş yeri, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge doğrultusunda sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı incelendi.

GENELGELERE UYGUNLUK KONTROL EDİLİYOR

Uygulamalarda maske ve eldiven takılması, sosyal mesafeye, genel temizliğe, hijyen koşulları ile açılış ve kapanış saatlerine uyulması, müşterilerin ateşinin ölçülmesi, metrekareye göre müşteri alınması gibi konularda işletme sahipleri ve çalışanlar uyarıldı.  Kafe ve kamusal yaşam alanlarında bulunan vatandaşlara Sosyal mesafe, hijyen ve maske takılmasının önemi anlatıldı. Kalabalık ortamlarda davranış biçimleri ve COVİD-19 ile ilgili bilgiler doktor tarafından vatandaşlara aktarıldı. Yiyecek üreten veya satan işletmelerin genelgelere uygunluğu de Gıda Mühendisi tarafından kontrol edildi, uyarılarda bulundu.

AKAY “TEHDİT BİTENE KADAR DENETİMLER SÜRECEK”

Halk sağlığını korumak adına denetimlerin devam ettiğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, " Zabıta, Sağlık ve Çevre Koruma Müdürlüklerinde görevli Ekiplerimiz, ilçemizdeki işyerlerinin mevzuata uygun hareket edip etmediklerini kontrol ederek bilgilendiriyor. Salgın tehdidi bitene kadar tedbirlerin harfiyen uygulanması noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Vaka sayısının artmasını da dikkate alarak halkımızın, Maske, Hijyen ve Sosyal Mesafe kuralına uymaları bir kez daha hatırlatıyorum” diye konuştu.

Başa dön tuşu