MEDYA

Melek Mosso sahnede saçını kesti

Son dönemde iptal edilen konserleri ve yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen ünlü şarkıcı Melek Mosso, İranlı kadınlara destek için sahnede saçını kesti. İran’da ahlak polisleri tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini’nin ölümünün ardından halk sokağa çıkmış ve rejimi protesto etmeye başlamıştı. İran’da başta kadınlar olmak üzere halk eylemlerine devam ederken dünyanın dört bir yanından bu eylemlere destek geldi. Ünlü şarkıcı Melek Mosso ise İranlı kadınlara destek vermek için konser verdiği sırada sahnede saçını kesti.

Tüm dünya İran’da başörtüsünü kurallara uygun şekilde takmadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini için tek yürek oldu. Başta kadınların tepki gösterdiği olaya dünyanın dört bir yanından destek yağdı. Ünlü şarkıcı Melek Mosso, bir konserinde saç kesme eylemine dahil oldu ve İranlı kadınlara destek amacıyla sahnede dinleyicisinin karşısında saçını kesti. Mosso’nun saçını kestiği anlarda alkış tufanı koptu.

MAHSA AMİNİ’NİN ÖLÜMÜ DÜNYAYI AYAĞA KALDIRDI

İran’da başörtüsünü kurallara uygun şekilde takmadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümü tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Genç kadının ölümünün ardından İran’da halk sokağa döküldü. Başta kadınlar olmak üzere İran halkı rejime karşı protestolara başladı. Sokakların yangın yerine döndüğü ülkede protestolar devam ederken şu ana kadar en az 41 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisine yer verildi.

SANATÇILARDAN TAM DESTEK

Mahsa Amini’nin ölümünün ardından çok sayıda eylem gerçekleştiren İranlı kadınların bu eylemlerine dünyanın pek çok ülkesinden sanatçılar da destek verdi. Dünya genelinden pek çok sanatçı İran halkına destek vermek amacıyla saçlarını kesti. Bazıları sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla bazıları ise saç kesme eylemleriyle olaya tepkisini gösterdi.

MELEK MOSSO SAHNEDE SAÇINI KESTİ

Türkiye’deki pek çok sanatçı da İranlı kadınlara destek amacıyla sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptı. Ünlü şarkıcı Melek Mosso ise bir konserinde sahnede saçlarını keserek İran halkının yanında olduğunu ifade etti.

 

 

 

Başa dön tuşu