GENEL

e-Devlet ad ve soyadı değişikliği için son tarih açıklandı

e-Devlet üzerinden ad ve soyadı değişikliği başvurusu yapmak için son tarih açıklandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ad ve soyadı değişikliği başvurusunun e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirmişti. Ad ve soyadı değişikliği başvurusunu e-Devlet sistemi üzerinden yapmak isteyenler son başvuru tarihini araştırmaya başladı.

e-Devlet üzerinden ad ve soyadı değişikliği başvurusu yapmak için son tarih açıklandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ad ve soyadı değişikliği başvurusunun e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirmişti. Ad ve soyadı değişikliği başvurusunu e-Devlet sistemi üzerinden yapmak isteyenler son başvuru tarihini araştırmaya başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından geride bıraktığımız yıl ad ve soyadı değişikliği ile ilgili başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurulmuştu. Sunulan bu yeni hizmet ile çok sayıda vatandaş adını ve soyadını değiştirmişti. Şimdiye kadar 298 bin 670 kişinin soyadını, 134 bin 818 kişinin de adını değiştirdiği açıklandı.

BAŞVURULARIN BİTECEĞİ TARİH AÇIKLANDI

İçişleri Bakanlığı, geride bıraktığımız yıl yaptığı açıklamayla ad ve soyadı değişikliği yapmak isteyenlerin başvurularını e-Devlet üzerinden yapabileceğini bildirmişti. e-Devlet üzerinden sunulan bu hizmet geçtiğimiz yıldan bu yana devam ederken Nüfus ve Vatandaşlık İşleri genel Müdürlüğü, hizmetle ilgili yeni bir duyuru yaptı. Sosyal medya üzerinden vatandaşlara yapılan duyuru kapsamında vatandaşların genel ahlaka uygun olmayan, gülünç olarak değerlendirilen, yazım ve imla hatası olan ad ve soyadı değişikliği başvurularını e-Devlet aracılığıyla veya yazılı olarak ilçe nüfus müdürlüklerine 24 Aralık 2022 tarihine kadar yapabilecekleri bildirildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ YARARLANDI

Geçtiğimiz yıldan itibaren sunulan bu hizmetten çok sayıda vatandaş yararlandı. Şimdiye kadar 298 bin 670 kişi soyadını, 134 bin 818 kişi de adını değiştirdi.

 

Başa dön tuşu