SİYASET

Meral Akşener Kadından İmam Olmaz O Yüzden Cumhurbaşkanı Adayı Olmayacağım

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Kadından imam olmayacağı için aday değilim" sözlerine açıklama yaptı.

Sağ partilerden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in esnaf ziyareti sırasında bir esnafın adaylıkla ilgili sorusuna “Kadından imam olmayacağı için aday değilim” sözleri sosyal medyada gündem olmuştu.

Sosyal medyada özellikle Twitter’daki kanadının agresif kadın ve hayvan düşmanları olması nedeniyle büyük bir kitlesini kaybeden İyi Parti şimdi de Meral Akşener’in sözleri nedeniyle gündemde..

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündem olan “Kadından imam olmayacağı için aday değilim” sözlerinin bir gönderme olduğu ancak bunun gerçek sanıldığını söyleyerek açıklama yaptı. İYİ Parti’den Akşener’in sözleri için açıklama yapıldı. Açıklamada Meral Akşener’in 1995 yılında belediye başkan adayı olduğu döneme atıfta bulunduğu iddia edildi.

Meral Akşener’in Nevşehir ziyaretinde bir esnafa “Ben cumhurbaşkanı adayı değilim. Kadından imam olmaz. Cumhurbaşkanı aynı zamanda imamlık yapmak durumunda olduğu için ben aday değilim” demesi gündem olmuştu.

Bu sözler tepki alınca İYİ Partiden açıklama geldi ve açıklamada Meral Akşener’in 1995 yılında belediye başkan adayı olduğu döneme atıfta bulunduğu iddia edildi.

Sosyal medya da kullanıcılar “Sağa hiç bir zaman güvenilmeyeceğini asla seküler ve medeniyet doolu işlere imza atmayacağını bu ülke ne zaman anlayacak?” yorumları yapıldı.. Twitter’da İyi Partili ve son dönemde kendisini CHP’li gibi izlenim yaratan kullanıcılar yazdıkları tweettlerde sürekli olarak oldukça düşük iq ile kadın ve hayvan düşmanlığı yaparak adeta ayak kokusu ve kin şiddet yaymaları ve iktidardan farksız olmaları ile dikkat çekiyor ve insanları umutsuzluğa düşürerek oy kaybettiriyordu.

Başa dön tuşu