GENEL

Meral Akşener’in bakanlık çıkışına HDP’li Hüda Kaya’dan sert yanıt

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in katıldığı bir TV programında HDP’ye bakanlık verilebileceğini söylemesinin ardından 6’lı masada işler karıştı. CHP’li Tekin’in HDP’ye bakanlık verilebileceğine dair açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den beklenen açıklama geldi ve Akşener, ‘HDP’nin olduğu masada biz olmayız’ diyerek tavrını net bir şekilde ortaya koydu. HDP konusundaki hassasiyetlerinin devam edeceğini belirten Akşener, ‘HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz.’ diyerek bakanlık polemiğine son noktayı koydu.

İYİ Parti lideri Akşener’in bakanlık çıkışının ardından HDP cephesinden açıklama gecikmedi. Akşener’in ‘Aynı masada olmayız’ sözlerini sert bir şekilde eleştiren HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, ‘Ve biz demokratik, özgür, huzurlu bir ülke istiyoruz öyle mi?’ ifadelerine yer verdi. İYİ Parti ve HDP arasındaki bakanlık polemiğinde yaşanan bu gelişme siyasetin gündemine bomba gibi düştü.

HDP’YE BAKANLIK VERİLEBİLİR POLEMİĞİ

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuk olduğu bir TV programında ‘İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz?’ sorusuna tartışma yaratan bir yanıt verdi. CHP’li Tekin, ‘Elbette HDP’ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir’ yanıtıyla 6’lı masayı karıştırdı.

AKŞENER NET KONUŞTU

Gürsel Tekin’in HDP’ye bakanlık verilebilir çıkışının ardından gözlerin çevrildiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den açıklama geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Akşener, ‘HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı.’ ifadelerini kullandı.

HDP’DEN YANIT GECİKMEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in HDP’ye bakanlık çıkışıyla ilgili açıklamalarına HDP cephesinden yanıt gecikmedi. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden Akşener’in açıklamasını alıntılayarak, ‘Ve biz demokratik, özgür, huzurlu bir ülke istiyoruz öyle mi?’ notunu düştü.

Başa dön tuşu