GENEL

FED faiz kararı açıklandı! Dolar kaç TL? Dolar son durum ne?

Amerikan Merkez Bankası (FED) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. FED, beklentiler dahilinde 75 baz puanlık artırıma gitti ve politika faizi 3,00-3,25 seviyesine yükseltildi. Açıklanan faiz kararının ardından dolar kurunda hareketlilik başladı. Açıklanan son faiz kararı ile ABD’de peş peşe 5. kez faiz artışı gerçekleştirildi. Gözler dolar kuruna çevrilirken faiz kararının açıklandığı dakikalarda yükselişe geçen dolar saat 21.45 itibariyle 18,33 seviyelerinde seyrediyor.

Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararı açıklandı. FED, Eylül ayı toplantısında 75 baz puan faiz artışına gitti. Bir kez daha faiz artırımına giden ABD, üst üste 5. kez faiz artışı gerçekleştirmiş oldu. Faiz karraının ardından en merak edilen konuların başında dolar kuru geldi. Faiz kararının açıklandığı dakikalarda ateşi yükselmeye başlayan dolar kuru yükselişini sürdürüyor.

FAİZ ARTIŞLARI DEVAM EDEBİLİR

FED’in son açıkladığı faiz kararında 75 baz puan faiz artışı gerçekleştirildi ve böylece ABD’de peş peşe 5. kez faiz artışı gerçekleşmiş oldu. Doların ateşini yükselten bu artış ise ekonomistlerin beklediği bir karar oldu. Ekonomistler, Kasım ayında 50 baz puanlık bir faiz artışı daha bekliyor. Kararın ardından açıklama yapan FED ise gelecek ay yapılacak olan toplantılarda faiz artışlarının devam etmesinin uygun olacağına dair yönlendirmeyi tekrar kullandı. Bu durum faizdeki artışın gelecek aylarda da devam etmesi şeklinde yorumlandı. Öte yandan FED’in ekonomik verilere yönelik projeksiyonlarında ise banka yetkililerinin 2022 yılının sonu için faiz beklentisini ortalama olarak yüzde 4,4 olarak, 2023 yılının sonu için de yüzde 4,6 olarak kaydedildi.

DOLAR YÜKSELİYOR

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanan faiz kararının ardından dolar yükselişe geçti. Kararın açıklandığı ilk dakikalardan itibaren ateşi yükselen dolar, 18,33 TL seviyelerinde seyrediyor. Dolar kurunun yükselişini önümüzdeki günlerde de sürdürmesi bekleniyor.

 

Başa dön tuşu