GENEL

Mersin Polisevi saldırısıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı

Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne düzenlenen silahlı saldırı sonrasında kaçan saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ederken İçişleri Bakanlığı, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 1 şüphelinin silahıyla birlikte gözaltına alındığını açıkladı.

Mezitli ilçesindeki polisevine düzenlenen silahlı saldırının ardından bölgeden aktarılan tüm bilgiler yakından takip ediliyor. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken kaçan saldırganların yakalanması için de geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise saldırıyla ilgili olduğu değerlendirilen bir şüphelinin silahıyla gözaltına alındığı bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı.

MERSİN’DE POLİSEVİNE SİLAHLI SALDIRI

Olay, Mersin’in merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’nde yer alan polisevinde yaşandı. Saat 23.00 sularında polisevine yaklaşan bir araçtan inen saldırganlar burada bulunan polislere uzun namlulu silahlarla ateş açmaya başladı. Polislerin saldırganlara karşılık verdiği anlarda çatışma çıktı ve silahlar uzun süre susmadı. Hain saldırıda 2 polis memurunun yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

YARALI POLİSLER TEDAVİ ALTINDA

Çatışma esnasında saldırganların aracında yangın çıktığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda takviye polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan takviye ekipler ve tüm güvenlik güçleri kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Bölgede ikinci bir saldırı girişimine karşılık geniş güvenlik önlemleri alındı. Yaralanan polis memurlarının olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındığı öğrenildi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, saat 23.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce polisevine düzenlenen saldırıda çıkan çatışmada 2 polisin yaralandığını, polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneğinin de kontrollü bir şekilde imha edildiğini bildirdi. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüphelinin silahıyla birlikte gözaltına alındığı bilgisine de yer verildi. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğinin aktarıldığı açıklamada, ‘Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir.’ denildi.

Başa dön tuşu