SPOR

MEŞİN YUVARLAĞA HÜKMEDEN ADAM

60’lı yılarda Adana’da yalın ayaklarıyla meşin yuvarlağa hükmeden ve tüm amatör futbol camiasının “Adalet Abisi” olarak bildiği Ahmet Akyol’a, Çukurova Masterler Federasyonu tarafından, futbola katkıları, gençlere futbolu sevdirmesi adına, o’na ilişkin vefa örneği olarak bir teşekkür paketi verildi.

Bir dönemin “Adalet Abisi” yani Ahmet Akyol’u yalın ayaklarıyla, Milli Mensucat’ta, İncirlik’te, Özen’de, Vali’nin evinin arkasında, Köprüköyünde, her toprak sahada top oynarken görebilmek mümkündü. Çok seveni vardı. Bugün bile hala onun adını güzelliklerle anan birçok insan var. Şöhretli bir profesyonel futbolcu olamasa da, şöhreti uzun sürmüş iyi bir amatör futbolcu olmayı başarabildi.

İşte bir döneme imzasını atmış bu efsane isim unutulmadı. Sevenleri, onunla bir araya gelerek küçük bir etkinlik yaptı. Bir zamanların cimbit oyuncusu, bugün yürümekte zorlansa bile, sevdiği insanları izledi, anılarını anlattı, güldü, güldürdü, iyi bir gün geçirdi. 

Antrenörler Derneği’n de düzenlenen gecenin sonunda organizasyonu düzenleyen Çukurova Masterler Federasyonu adına, Federasyon Başkanı Ramazan Çakır, “Adelet Abiye”, yani Ahmet Akyol’a bir plaket vererek, vefa örneği gösterdi.

Çukurova Masterler Federasyonu adına, Federasyon Başkanı Ramazan Çakır; “60’lı yılarda amatör futbola gönül veren birçok kesimin Adalet Abi olarak bilinen Ahmet Akyol’u yakından tanıdığını belirterek, Akyol’un yalın ayakla meşin yuvarlağa o dönemde adeta hükmettiğini söyledi. Çukurova Masterler Federasyonu olarak bu tür organizasyonlara devam edeceklerini ifade eden Çakır amatör futbola gönül vermiş önemli isim ve değerlerle ilgili organizasyonları da sürdüreceklerini” dile getirdi.

 

Başa dön tuşu