GENEL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor

Atanamayan öğretmen adaylarının duruma tepkisi devam ederken bu durum sosyal medyada da sık sık gündeme geliyor. 2020 yılında KPSS sınavına giren öğretmen adayları, 2021 yılında kendilerinden daha düşük puanlara öğretmen alımı yapıldığını iddia ediyor. Bu iddiaları sosyal medyada sürdüren öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e tepkilerini dile getiriyor. Bu iddialarla birlikte sosyal medyada ‘#MhamutÖzerİstifa’ etiketi gündem olurken öğretmenler bugün yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde Milli Eğitim Bakanı Özer ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldı. Sosyal medyada sesini duyurmaya çalışan öğretmenler de bu açılışa gitti. Öğretmenlerin burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüştüğü öğrenildi.

‘İSTİFA EDERİM’

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 2020’de gerçekleştiirlen KPSS sınavından aldıkları puanı ve 2022 yılındaki KPSS sınavından alınan taban puanları karşılaştıran ve buna dair sosyal medyada paylaşım yapan öğretmenler yeni eğiti-öğretim yılının açılışına özel gerçekleştirilen programa katıldı. Burada hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Milli Eğitim Bakanı Özer ile görüşen öğretmenlerden ismini vermek istemeyen bir öğretmen görüşmenin planlı olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Bakan Özer’e demirlerin arasından seslendiklerini aktaran öğretmen, ‘2020 KPSS mağduruyuz diye seslenmeye devam ettik. Cumhurbaşkanı da Bakan da sonra duydu ve dinlediler. Bakan Mahmut Özer bize sizden düşük puanlılar atandıysa istifa ederim dedi. Cumhurbaşkanımız da böyle bir durum varsa ben zaten kendim görevden alırım dedi.’ ifadelerini kullandı.

‘MÜHENDİSLER DE ATANAMIYOR’

Bu yanıtlar üzerine 2020 ve 2021 KPSS sonuçlarına dair hazırladıkları tabloyu gösterdiklerini aktaran öğretmen, ‘Bakan Özer, 2 yılın puanlarını böyle karşılaştıramazsınız görüşünü savundu. Bakan Mahmut Özer’le içeride görüşmeye devam ettik. Çok fazla konuşmamıza fırsat vermedi. Söylediklerimizi kabul etmedi. Tam tersine 2021’de atananların çoğu 2020’de girenler dedi. Ben o görüşmede kendimi tutamadım ağlamaya başladım. Bakan bana Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor dedi.’ ifadelerine yer verdi.

TEPKİ YAĞDI

Söz konusu görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yer almadığını Bakan Özer’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Cumhurbaşkanım siz Ankara’ya döneceksiniz ben dinlerim’ dediğini söyleyen öğretmen, içeride Bakan Mahmut Özer’le özel bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Bakan Özer’in kendilerine söylediklerini aktardı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ‘Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor’ şeklindeki ifadeleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

 

Başa dön tuşu