SPOR

Milli Takım UEFA Uluslar C Ligi’ni mağlup tamamladı

UEFA Uluslar C Ligi’nde son maçına çıkan A Milli Futbol Takımı, Faroe Adaları ile deplasmanda oynadığı maçı 2-1 kaybetti. Milli takımın mağlubiyeti sosyal medyada tepki çekerken Millilerimiz karşılaşma boyunca sahada hiçbir varlık gösteremedi. Maçı yakından takip eden futbolseverler sergilenen oyun ve yapılan tercihler karşısında A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’a eleştiri yağdırdı. Ay-Yıldızlı ekip, UEFA Uluslar B Ligi’ne yükselmeyi garantilemişti.

Geçtiğimiz günlerde rakibi Lüksemburg’u İstanbul’da konuk eden Milli takım, 3-3’lük skorla hem grup liderliğini hem de Uluslar B Ligi’ne yükselmeyi garantilemişti. Deplasmanda Faroe Adaları’nın konuğu olan Milli takım, sahada istediği performansı bir türlü sergileyemedi ve maalesef karşılaşma 2-1 mağlubiyetle sonuçlandı. Lüksemburg maçındaki beraberlikle B Grubu’nu garantileyen Ay-Yıldızlı ekip, C Ligi’ni mağlup tamamladı.

MİLLİ TAKIM’DAN ŞOK MAĞLUBİYET

Faroe Adaları-Türkiye maçı futbolseverler tarafından yine soluksuz takip edildi. Ancak A Milli Takımımız Faroe Adaları karşısında bir türlü varlık gösteremedi. Maçın ilk yarısı gibi ikinci yarısı da beklentileri karşılayamadı. İkinci yarıya iyi başlayan rakip takım kaydettiği 2 golle öne geçti. Türkiye, 2-0 mağlup duruma düşerken oyuna ikinci yarı dahil olan Serdar Gürler, 89. dakikada attığı golle skoru 2-1’e taşıdı.

UEFA ULUSLAR B LİGİ’NE YÜKSELDİK

Serdar Gürler’in son dakikalarda attığı gol galibiyet için yeterli olmadı ve karşılaşma 2-1 Faroe Adaları’nın galibiyetiyle tamamlandı. C Grubu’nda kendi evinde Faroe Adaları’nı 4-0, deplasmanda Litvanya’yı 6-0, Lüksemburg’u 2-0, ve sahasında Litvanya’yı 2-0 mağlup eden Milli takım, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda ise Lüksemburg ile 3-3 berabere kalmış ve gruptaki ilk puan kaybını yaşamıştı. Milli takımımız son olarak deplasmanda Faroe Adaları’na 2-1 mağlup oldu ve şimdiye kadar topladığı 13 puanla grubu lider tamamlayarak UEFA Uluslar B Ligi’ne yükseldi.

 

Başa dön tuşu