SAĞLIK

“Mutlu hasta, mutlu diş hekimi demektir”

BİZ SADECE DİŞE DEĞİL, KALBE DE DOKUNUYORUZ

TDB Akademi ve Adana Diş Hekimleri Odasının birlikteliği ile düzenlediği Dr. Arzu Taş’ın konuşmacı olarak katılarak Dental İmplantların Yüzey Özelliklerinin ve Kemik Greftlerinin Biyolojik Olarak Değerlendirdiği seminerin açılış konuşmasında sadece dişe değil, kalbe de dokunduklarını söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Gerek implant uygulamalarında gerek diğer diş tedavilerinde hastalarımızla birlikte yaptığımız planlamalar sonucu hastalarımız ağız diş konusunda detaylı bilgiye sahip olurken; verilen karar ve eylemlerde yalnızca sezgilere, duygulara ve deneyimlere değil, güvenilir bilgilerin derlenip kullanılmasına önem ve öncelik veriyoruz. Bunun için araştırıyor, analiz yapıyor, elde edilen bilgiyi hastalarımızla paylaşıyor ve etkin bir şekilde kullanıyoruz. Dolayısıyla tedavi sonucundan hastanın mutlu olması bizleride ziyadesiyle mutlu etmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle kısalan tedavi süresi, ağrısız, sızısız yapılan işlemler hastalarımıza konfor sunmaktadır”

 

ÇALIŞANLARIMIZIN HEYECAN VE ENERJİSİDE GÜÇ VERİYOR

Dt. Güler, “ Bizler bilimsel toplantılar yaparak farklı konu ve konuşmacılarla bilgilerimizi güncellerken muayenehanelerimizde yüksek tecrübesi ve farklı bakış açılarını bir araya getirerek oluşturduğumuz çalışanlarımızın heyecan ve enerjilerinin sinerjisi ile birlikte çok başarılı işlere imza atmaya çalışıyoruz. Bu gün yine bir bilimsel toplantıda birlikteyiz. Geldiğiniz için sizlere, vereceği değerli bilgiler için Dr. Arzu Taş hanımefendiye teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

 

İMPLANTTA EN ÇOK TERCİH EDİLEN MALZEME TİTANYUM VE ALAŞIMLARIDIR

‘Dental İmplantların Yüzey Özelliklerinin ve Kemik Greftlerinin Biyolojik Olarak Değerlendirilmesi’ konusunda slayt sunum yaparak bilge veren Tubitak Marmara Araştırma Merkezi Gen Mühendisliği Bölümü ve Teknoloji Enstitüsünden Dr. Arzu Taş, “Dental implantlarının başarısında kullanılan materyal, implantların yüzey özellikleri, biyouyumlulukları ve osseointegrasyonları oldukça etkili parametredir.

 

Dental implant üretiminde en çok tercih edilen malzeme titanyum(Ti), titanyumun alaşımlarıdır. Titanyum ve alaşımlarının mükemmel biyolojik uyumları ve korozyon dirençleri, düşük elastiklik değerleri ve yüksek dirençleri, kemik entegrasyonlarının yüksek olması ve düşük maliyetleri gibi özellikleri nedeniyle dental implantlarda en çok tercih edilen materyal olmuştur.

 

Dental implantlarda olması gereken özellikler: Toksik ve alerjik olmamalı, biyomekanik olarak dokuların fiziksel özelliklerine uyum gösterebilmeli, korozyona dayanıklı olmalı, mekanik, fonksiyonel ve termal gerilimlere dirençli olmalı, gerektiğinde şekillendirilebilmeli ve yüzeyi kaplayabilmeli, kemik entegrasyonu iyi olmalı, yapımı, uygulanması ve vücut dokularıyla uyumu kolay ve yeterli olmalıdır.” Dedi.

Başa dön tuşu