BÜYÜKŞEHİR

Nevruz, büyük Türk Milleti’nin milli kültüründeki öz kaynağıdır

“TÜRK MİLLETİNİ ORTAK SEVİNÇ VE ÜLKÜDE BULUŞTURUYOR”

Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar Dünya coğrafyasında derin izler bırakan Türk Milleti’nin Nevruz’a büyük anlamlar yüklediğini ifade eden Başkan Sözlü, Nevruz’un asırlardır Türk İslam coğrafyasında kardeşlik, barış ve birlikteliğe işaret ettiğini belirtti.

 

Nevruz’un geçmişten bu yana büyük Türk Milleti’ni ortak sevinç ve ülküde buluşturduğunu ifade eden Başkan Sözlü, “Yüzyılları aşıp gelen bu köklü miras bizim için iftihar vesilesidir.

 

Türk Dünyası’nda ümit, barış ve uyanışı temsil eden bu kutlu bayramı Anadolu coğrafyasında yaşayan Türk Milleti’nin fertleri olarak coşku ve heyecanla karşılamanın hazzını yaşıyoruz” dedi.

 

“BÖLÜNME PROVASI DEĞİL MİLLİ UYANIŞIN HABERCİSİDİR”

Baharın uyanışı ve müjdesini haber veren Nevruz’un Türk Milleti üzerindeki hain emelleri, belaları başından def etmek için fırsatlar sunmasını dilediğini belirten Başkan Sözlü, “Nevruz, bölünmenin, ayrışmanın provalarını yapan, kanlı eylemlerinin üstünü insan hakları ve özgürlük kamuflajıyla kapatan mihraklar için bir fırsat değil, Türk Milleti’nin milli kültürünün öz kaynakları içerisinde bulduğu, milletimizin tüm fertlerini milli şuur ve ülküler etrafında toplayan kutlu bir bayramdır. Bu vesile ile bu milli bayram gününü kutluyor, Türk-İslam dünyasına ve insanlık alemine, huzur, kardeşlik, beraberlik ve bolluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Başa dön tuşu